Vytvořené odpovědi

Prohlížíte 10 příspěvků - 31 z 45 (celkem z 86)
  • Autor
    Příspěvky
  • odpověď na: mechanizované okopávání #206181

    petrmk
    Účastník
    Poslat vzkaz

    Souhlasím s Wimpi, nezatravněný pás obdělávám terou s klasickým rotavátorem a příkmenný pás motorem z TERY a rotační plečkou viz foto Wimpi, Mezi hlavama dokopnu motykou, nebo proškrábnu ruční plečkou Fiskars. Obděláváme takto 33arů. Když se zapojí rodina (manželka a děti), je to za dva podvečery hotové. Předchozí udělátka považuji podle obrázku na 30arů vinohradu za jednorázovky na jedno použití.

    odpověď na: Nová výsadba vinohradu #205902

    petrmk
    Účastník
    Poslat vzkaz

    Větší mrazy už zřejmě nebudou a pokud to zalijete a nahrnete, tak se podle mě nemůže nic stát. Dokonce si myslím, že při rychlých nástupech léta – tak jak to bylo minulé roky je čím dřív, tím líp. Mám už cca 100 sazenic také podsazených.


    petrmk
    Účastník
    Poslat vzkaz

    1,5 x 0,8 je dle mě v pohodě, dá se mezi řádky ještě mormálně hýbat

    odpověď na: Kdy začínáte stříhat vinohrad? #204614

    petrmk
    Účastník
    Poslat vzkaz

    mám 3 vinohrady, vždycky koupené nebo půjčené v hrozném stavu, takže to není relevantní, ale loni celkem asi 8. Nicméně to byly ještě pozůstatky minulé péče. pokud to jde, snažím se to omladit a zapěstovat nové kmínky. Od známého mám půjčený takový zkušební 120 hlav, již cca 80% zapěstovaných nových kmínků a první rok zdechlo asi 7hlav, druhý rok 10 a loni už žádná. tak to možná funguje.

    odpověď na: Kdy začínáte stříhat vinohrad? #204611

    petrmk
    Účastník
    Poslat vzkaz

    Nyní mám kolem 1000 hlav plodných + asi stejný počet podsadby. Jak jsem psal, začnu koncem února a při řezu s sebou tahám nákupní košík s litrem 70%vínovice, kterou doplňuju průběžně do malého rozprašovače + kelímek s rozmíchanou zinkovou bělobou s fermeží+štětec. Po každé hlavě přestříknu nůžky a ránu zatřu směsí běloby s fermeží jako ochranu místo štěpařského vosku. Recept jsem kdysi našel na serveru Galati. Zdržuje to, ale dá se to zvládnout, ale mám z toho dobrej pocit.

    odpověď na: Kdy začínáte stříhat vinohrad? #204530

    petrmk
    Účastník
    Poslat vzkaz

    Znovín měl v Kokusových horách ostříháno už začátkem prosince. Já toho mám kousek a mohl bych se na to vyprdnout. Počkám až na konec února.


    petrmk
    Účastník
    Poslat vzkaz

    To by se musela před lahvováním provést sterilní filtrace, což je s 15litry nemožné.


    petrmk
    Účastník
    Poslat vzkaz

    Tak se to s oteplením rozkvasí a nebude to už moc k pití.


    petrmk
    Účastník
    Poslat vzkaz

    Tak potom to můžete nalahvovat, nechal bych vysrážet vinný kámen – na 2-3dny ven na teplotu kolem 0, pak síra kolem 40 a šup s tím do lahve. Pokud je to do sucha, tak se nestane nic horšího, než, že se to při oteplení zakalí.


    petrmk
    Účastník
    Poslat vzkaz

    Jak píše Kodak, já bych to opravdu zcela vážně vypil, dokud je to dobré. Maximálně zkusil 2 láhve ze zvědavosti uchovat. Pak ale zní otázka, zda máte lahve čím zašpuntovat. Špuntovačka + slušný korek.

Prohlížíte 10 příspěvků - 31 z 45 (celkem z 86)