Domácí výrobu vina a burčaku pro nováčka.

Úvodní stránka Fóra Vinařská sekce Domácí výrobu vina a burčaku pro nováčka.

Zvolené téma obsahuje celkem 53 odpovědí. Do diskuze (12 diskutujících) se naposledy zapojil uživatel  Kodak a poslední změna proběhla před 6 dny, 2 hodinami.

Prohlížíte 9 příspěvků - 46 z 54 (celkem z 54)
  • Autor
    Příspěvky
  • #204341

    petrmk
    Účastník
    Poslat vzkaz

    To by se musela před lahvováním provést sterilní filtrace, což je s 15litry nemožné.

    #213346

    Mobisek28
    Účastník
    Poslat vzkaz

    Zdravím, tak po roce opět zkouším domácí víno, loňské mělo úspěch, tak snad se povede i letos.
    Chci se jen zeptat, je potřeba dávat do moštu i Bentonit? Případně k čemu slouží? Dávám jen pyrosiřičitan na síru.
    Díky

    #213384

    CC
    Účastník
    Poslat vzkaz

    Pokud je kvalitní surovina, Bentonit do moštu není potřeba přidávat. Slouží k rychlému odkalení. Smysl má, pokud máte mošt z nahnilých hroznů.. V tom případě rychle odkalit Bentonitem a zakvasit (kvasinkami, zákvasem apod.).

    #213939

    Mobisek28
    Účastník
    Poslat vzkaz

    Zdravím, tak burčák jsem včera večer koštoval a myslím že se letos povedl. Jen mám dotaz má 2 demižony, jeden na víno a druhý (druháka) na burčák.
    Ten na víno mi přijde, že už je skoro po burčáků, ale pořád krásně kvasí. Chci se zeptat, chtěl bych z toho udělat trochu sladší víno? Můžu v domácím prostředí to nějak zastavit to kvašní? Třeba dát do zimy do sklepa a zasířit? Loni to dokvasilo do sucha a také bylo dobré.

    2) ten demižon na burčák, dá se to také nějak zastavit, aby ten burčák vydržel třeba 2-3 dny? Myslím, že dnes už bude poslední den kdy se dá pít, ale 10 litrů nevypiju 😀

    Díky za radu

    #214038

    Filip_91
    Účastník
    Poslat vzkaz

    Nedávno jsem také hledal podobné informace a zejména to, jak vyrobit domácí víno z hroznů nebo i jiného ovoce (holt co jiného na chalupě :D) a narazil jsem na poměrně zajímavý článek, který by se mohl hodit i vám https://www.vinomapa.cz/domaci-vyroba-vina-z-hroznu/.

    #214186

    Mobisek28
    Účastník
    Poslat vzkaz

    Zdravím pokud stočím vykvašené víno z kvasinek do čistého demižonu, kolik mám udržovat síru při čistění?
    A demižon má být uzavřený nebo zase dát kvasnou zátku?

    Díky

    #237510

    StaryDub
    Účastník
    Poslat vzkaz

    Dobry den,

    velkoobchodove se prodava butcak po 25l. Da se z toho udelat vino? Treba pridat kvalitni italske drozdi a dokvasit?

    #239828

    Mobisek28
    Účastník
    Poslat vzkaz

    Dobrý den,
    mám dotaz, nějaký vinař mi radil, ať hrozny které vylisuji dám do bedny, naleji do toho vodu, polovinu toho co jsem vylisoval mošt.
    Nechám 24/48 hodin a potom znovu lisuji. A z toho udělám burčák. Říkal mi případně dosladit. Na moštoměru jsem naměřil 17 cukr. Vím že to není přesné.
    Ale chtěl jsem se zeptat kolik do toho dát cukru? Mám toho 20l. Říkal jsem si jestli dát třeba 1kg cukru?? Díky za radu.

    #239839

    Kodak
    Účastník
    Poslat vzkaz

    Cca. 1,1 kg cukru na 100 litrů x počet stupňů co chci dosladit. Pro Vás 1,1*0,2*4 (do 21 st.) = 0,88 kg cukru

Prohlížíte 9 příspěvků - 46 z 54 (celkem z 54)

Pro reakci na toto téma se musíte přihlásit.