Vytvořené odpovědi

Prohlížíte 10 příspěvků - 76 z 87 (celkem z 87)
  • Autor
    Příspěvky
  • odpověď na: Postřik #192631

    petrmk
    Účastník
    Poslat vzkaz

    Nevím jak u vás pršelo, ale v tomto počasí myslím, že už včera bylo pozdě a určitě bych přidal i něco na perenosporu, hlásí bouřky, tak sichr je sichr.

    odpověď na: Postřik #192612

    petrmk
    Účastník
    Poslat vzkaz

    Ze zkušenosti snese hodně, pokud se použije doporučená koncentrace, Podle mě je to jedno, jde o to, aby na list, kde jsou krupičky vody nesvítilo slunce. Teď při dokvétání bych stříkal spíš večer kvůli opylení opozdilých květenství. Jinak tak, jak vyjde čas. Stříkám tři vinohrady v různých obcích a ten poslední většinou vychází časově kolem poledne a za tři roky ani jednou nebyl problém a to tam klidně šoupnu i kumulus.

    odpověď na: Mravenci #192346

    petrmk
    Účastník
    Poslat vzkaz

    Na citroníku a oleandru používám Nurelle. Myslím, že to bude fungovat i na vinici. Doporučuji vyzkoušet na jedné hlavě, po týdnu zopakovat. Dravý roztoč to ale určitě nedá.

    odpověď na: Nerezove tanky kvaseni #192328

    petrmk
    Účastník
    Poslat vzkaz

    Ideální je určitě víno vyrábět jinde, než zraje a je uskladněné. Ale jak to u malovinaře udělat? Co chci delší dobu skladovat, tak nalahvuji před vinobraním, co je na běžné pití, tak v demižónu zatím vždy přečkalo bez pohromy. Stát se ale může ledacos, kvasinky jsou všude.

    odpověď na: Nerezove tanky kvaseni #192310

    petrmk
    Účastník
    Poslat vzkaz

    Pro dall, čím víc se víno tzv cébrá po trochách, tím víc oxiduje. S tím množstvím je to obdobné, ona ta duše úplně netěsní a při malém množství rychleji oxiduje, to je alespoň moje zkušenost. Samozřejmě záleží, jak rychle tu nerezku po těch dvou litrech vyprázdníte.

    odpověď na: Nerezove tanky kvaseni #192299

    petrmk
    Účastník
    Poslat vzkaz

    Dobrý den, nerezky 200 l od kovo Prudík. Odkalený mošt přetočen do nerezky víko s duší ponecháno cca 15cm nad hladinou a necháno kvasit – na hrdlo dám mikrotenový sáček upevněný gumičkou, při dokvášení víko spustím na hladinu a nafouknu duši, po dokvašení stočeno do čisté nerezky, popřípadě hoboku a vráceno zpět. Zasířeno, vyčířeno atd. Víno v nich normálně skladuji až do nějakých 70l, pak přetočím do demižonu. Odebírám po částech, avšak vždy ve větším množství třeba 30 l. Volný prostor nad víkem desinfikuji pravidelně vínovicí. Co se mě ještě osvědčilo – mám sklep pod barákem a je tam problém s octomilkama, tak přes nerezku hodím dvojitě netkanou textilii a stáhnu gumou do tepláků koupenou v galanterii. Větrá to a je to lepší, jak protiprašné víko.

    odpověď na: Dubove hranoly na lis #191588

    petrmk
    Účastník
    Poslat vzkaz

    Jestli myslíte tzv. podkladky pod lis, tak ty jsem si motorovkou vysochal z palivového dubového dřeva a v místní stolátně mě je trochu zušlechtili.

    odpověď na: Postřik sulkou? #191563

    petrmk
    Účastník
    Poslat vzkaz

    Mám pocit, že to jde v tom hicu moc rychle. 4dny nebudu mít čas, tak to dneska fouknu.

    odpověď na: Postřik sulkou? #191554

    petrmk
    Účastník
    Poslat vzkaz

    Zdravím vinaře, už jste stříkali sulkou??

    odpověď na: Odrůda Mery #191460

    petrmk
    Účastník
    Poslat vzkaz

    Loni prvních asi 5 hroznů. Velice rosolovité, možná to bylo tím suchem. Oproti MM obrovská výhoda tvrdé slupky a tím pádem to opravdu nic nežere, pro mě další klad pozdnější zrání. Víno teprve uvidím.

Prohlížíte 10 příspěvků - 76 z 87 (celkem z 87)