Vytvořené odpovědi

Prohlížíte 10 příspěvků - 1 z 15 (celkem z 89)
  • Autor
    Příspěvky
  • odpověď na: Lahvování vína #216097

    petrmk
    Účastník
    Poslat vzkaz

    Dobrý večer, měl jsem stejný problém, popřípadě se mě špunty nedařilo celé zatlačit do hrdla a u archivních špuntů mě to celkem štvalo. Namočení, či napaření špuntů, je ta největší prasárna, co můžete udělat. Takže po dlouhém bádání jsem přišel pouze na jedno jediné řešení – koupil jsem si zátkovačku pákovou a udělal jsem dobře. Naprostá spokojenost, funguje téměř se všemi druhy špuntů. Jediná nevýhoda- -zabere víc místa a je vyšší pořizovací cena, ale pro malovinaře je to investice na celý život.

    odpověď na: Šumivá Frankovka #213984

    petrmk
    Účastník
    Poslat vzkaz

    Zkuste to stočit do sedmičky, nechte ohřát na pokojovou teplotu a párkrát to otočte vzhůru nohama – vytřepte to. Dejte na týden do sklepa a pokud to tam nebude, tak je to ono. Potom to přečerpejte čerpadlem – vymlátí se to, nebo to stočte hadičkou z výšky do druhého demižonu. Nebo to před pitím dekantujte, Cóčko ničemu rozhodně nevadí.

    odpověď na: Šumivá Frankovka #213958

    petrmk
    Účastník
    Poslat vzkaz

    Pokud máte přes zimu hodně studený sklep a moc jste s tím vínem nehýbal, nemůže to být navázané CO2?

    odpověď na: kolik moštu do demižonu #212531

    petrmk
    Účastník
    Poslat vzkaz

    Já nevím, podle mě je množství OK, nevím jestli to máte zasířené a ve 13°C by mohl být problém s kvašením. Já bych to trochu ohřál topítkem, nebo přidal chladnomilné kvasinky. Čím dřív to začne kvasit, tím míň budete mít problémů.

    odpověď na: kolik moštu do demižonu #212464

    petrmk
    Účastník
    Poslat vzkaz

    Množství na fotce je OK, u levého demižonu dle barvy mám podezření, že není odkaleno, tudíž i v tomto množství může dojít k bouřlivému kvašení a vylítat to ven. Po vykvašení stočit do menšího adekvátního demižonu, popřípadě vypít jako burčák. uzavřít minimálně mikroténovým sáčkem a gumičkou.

    odpověď na: Ruzove vino – kolko cukru #212395

    petrmk
    Účastník
    Poslat vzkaz

    Dobrý den. Jak rmut? Doslazovat budete až vylisovanou šťávu jako u bílého vína. Běžně sladím na 21.

    odpověď na: vodní lis #212140

    petrmk
    Účastník
    Poslat vzkaz

    Dobrý den, mám vodní lis jiné značky, ale je to naprostá amerika, jak hrozny, tak mošt z jablek se lisuje super. Pouze doporučuji dokoupit do koše tkaninu – plachetka k hydrolisu, nebude vám to tak stříkat a nepoleze to dírkama ven

    odpověď na: Vinobraní #211859

    petrmk
    Účastník
    Poslat vzkaz

    Tak jsem to sebral, bude to snad dobrá směska cukr něco málo přes 19, za mě spokojenost.

    odpověď na: Vinobraní #211803

    petrmk
    Účastník
    Poslat vzkaz

    Vhledem k hlášeným dešťům na víkend a pondělí zítra oberu co je nahnilé a po neděli se uvidí co zbytek.

    odpověď na: Srnky #209896

    petrmk
    Účastník
    Poslat vzkaz

    Rozvěsil jsem na sloupky pásky geošky a použil tekutý ohradník. Pracoval jsem v gumových rukavicích a už třetí den se za mnou táhne smrad. Tak doufám, že to ty mrchy alespoň trochu odradí.

Prohlížíte 10 příspěvků - 1 z 15 (celkem z 89)