xsucha02

Vytvořené odpovědi

Prohlížíte 10 příspěvků - 46 z 52 (celkem z 52)
  • Autor
    Příspěvky
  • odpověď na: Hladina SO2 vs. oxidace #170357

    xsucha02
    Účastník
    Poslat vzkaz

    A neni to jen z vrchu? Nebo i kdyz naberes ze spodu? Je to takovy bily prasek nevim z ceho

    odpověď na: Hladina SO2 vs. oxidace #170354

    xsucha02
    Účastník
    Poslat vzkaz

    A jaktoze ti zoxidoval, nedoplnena nadoba? Zkus to pvpp, trochu to pomoze

    odpověď na: Hladina SO2 vs. oxidace #170318

    xsucha02
    Účastník
    Poslat vzkaz

    Nemyslim si ze zrovna tento pripravek ti pomuze proti oxidaci. Dle slozeni je tam jen sira, ktera ozivi oxidaci. Kolik siry mas ve starem vine? Radeji bych dal pvpp, a druhy den stocit lehce pres siru, podle toho kolik ji tam ted mas. Nebo rikaji zdrave kvasnice a michat je, ale to nemam vyzkousene, pouze u mladeho vina.

    odpověď na: Hladina SO2 vs. oxidace #170312

    xsucha02
    Účastník
    Poslat vzkaz

    Zkusenost s tim nemam, ale na co to konkretne potrebujes? Rekl bych zbytecne dle slozeni: Obsahuje uhličitan draselný, mléčný kasein, disiřičitan draselný a kyselinu askorbovou.

    odpověď na: Hladina SO2 vs. oxidace #170267

    xsucha02
    Účastník
    Poslat vzkaz

    30-40 je podle me ideal pokud chces mlade vino i pit, ale je potreba casteji kontrolovat, rychle sira pada, jinak klidne na 50. Kdyz namerim 20-25, tak uz citim naznak lehke oxidace. Aspon 30 je potreba

    odpověď na: Rozkvašení vína #170237

    xsucha02
    Účastník
    Poslat vzkaz

    Vyziva ti podle me nepomuze. Bud dat uslechtile kvasinky, udelat dobry zakvas a po malych davkach pridavat most, aby sira nezabila kvasinku nebo pokud mas nejaky jiny burcak, tak pomoci nej to rozjet nebo nemas nejaky zbytek z kalu nebo co se neveslo do demizona, kde neni sira? Rozjet prva to a pomalu pridavat zasireny most.
    Kazdopadne mi tvuj postup moc nedava smysl. Do rmutu, tam kde to oxiduje, siru nedavas a pak siris most, kdyz uz to nema cenu. To uz ji tam radsi nedat vubec a jak rika moll, kvasinka stahuje oxidazu, tak po vyvreni tam nebude. Kazdopadne je lepsi dat trochu pyrosu uz pri mleti co nejdrive a pak mas hezkou stavu, hlavne pokud odkalujes

    odpověď na: Rozkvašení vína #170228

    xsucha02
    Účastník
    Poslat vzkaz

    Platkovou pouzivam velmi malo ale podle me je to strasne moc. Zkus zmerit roztokem volnou siru a hned budem vedet vic

    odpověď na: Těkavky #170225

    xsucha02
    Účastník
    Poslat vzkaz

    Cetl sem nejaky clanek o tekavkach na vinarskepotreby.cz a tam psali, ze etylacetat ( pro nas tekavky ) se pomalu rozpada za nepristupu vzduchu. Hlidat siru a mit zaspuntovane a uplne doplnene. Mel sem 2015 dve mlade vina dle rozboru kolem 0,71 a velmi lehce sem citil jakoby odlakovac, casem to zmizlo a ted je to hezke ulezene vino. Ale jestli to smrdi uz ted dost, nepomuze nic.

    odpověď na: Rozkvašení vína #170224

    xsucha02
    Účastník
    Poslat vzkaz

    Ja most stacim taky po dnu i vice a problem s kvasenim nebyl skoro nikde, jen u jednoho RR, ktery nebyl muj, nechtel taky kvasit, tak jsem dal kvasinky a jede. Tam to bylo asi postrikem i kdyz to bylo cca mesic po nem. Jak velky demizon a kolik platku si dal? Jak je to dlouho co se tomu nechce?

    odpověď na: Rozkvašení vína #170215

    xsucha02
    Účastník
    Poslat vzkaz

    Sice nevim co to v dnesni dobe preparatu avk znamena, ale asi to nebude dulezite, dam do tepla znamena kolik stupnu? Idealne dom, kde je porad pres 20st nebo dat topitko, ktere prodavaji ve vinarskych a dat treba 22st. Spis premyslim, kdyz si resil sireni v jinem tematu, nemas to presirene? Popr. nestrikal si to necim proti sede hnilobe a nedodrzels ochranou lhutu? Pak to nechce kvasit.

Prohlížíte 10 příspěvků - 46 z 52 (celkem z 52)