Rozkvašení vína

Úvodní stránka Fóra Vinařská sekce Rozkvašení vína

Zvolené téma obsahuje celkem 37 odpovědí. Do diskuze (5 diskutujících) se naposledy zapojil uživatel  micurinec a poslední změna proběhla 31.10.2017.

Prohlížíte 8 příspěvků - 31 z 38 (celkem z 38)
  • Autor
    Příspěvky
  • #170227 odpověď

    micurinec
    Účastník
    Poslat vzkaz

    Podle návodu na 25l měl být 1platek síry, lisovalo se to v nedeli

    #170228 odpověď

    xsucha02
    Účastník
    Poslat vzkaz

    Platkovou pouzivam velmi malo ale podle me je to strasne moc. Zkus zmerit roztokem volnou siru a hned budem vedet vic

    #170235 odpověď

    micurinec
    Účastník
    Poslat vzkaz

    ted sem to zmeril pomocí SO2 Reagenz a je to tak volná síra je na 80, takže soudím, že to není katastrofa, ale zrovna málo to taky teda není

    #170236 odpověď

    micurinec
    Účastník
    Poslat vzkaz

    takže koupit výživu, třeba Vitamon® Combi 50 g ? může být?

    #170237 odpověď

    xsucha02
    Účastník
    Poslat vzkaz

    Vyziva ti podle me nepomuze. Bud dat uslechtile kvasinky, udelat dobry zakvas a po malych davkach pridavat most, aby sira nezabila kvasinku nebo pokud mas nejaky jiny burcak, tak pomoci nej to rozjet nebo nemas nejaky zbytek z kalu nebo co se neveslo do demizona, kde neni sira? Rozjet prva to a pomalu pridavat zasireny most.
    Kazdopadne mi tvuj postup moc nedava smysl. Do rmutu, tam kde to oxiduje, siru nedavas a pak siris most, kdyz uz to nema cenu. To uz ji tam radsi nedat vubec a jak rika moll, kvasinka stahuje oxidazu, tak po vyvreni tam nebude. Kazdopadne je lepsi dat trochu pyrosu uz pri mleti co nejdrive a pak mas hezkou stavu, hlavne pokud odkalujes

    #170238 odpověď

    micurinec
    Účastník
    Poslat vzkaz

    prave, ze kvuli oxidaci a lezeni ryzlinku jsem nechtel mit prilis tmavy most, zkusim jeste tedy ty kvasinky a snad to klapne, díky

    #170292 odpověď

    vinar.v
    Účastník
    Poslat vzkaz

    No 80 je dost a je to opravdu zbytečné jí tam mít tak moc…80 se dává na zastavení kvasícího vína…vytvořil jste prostředí, které je pro kvasinky dost složité…zkusil bych kvasinky, které jsou schopny prokvasit i v obtížných podmínkách…takže buď sektové nebo kvasinky bayanus…a výživu, které napomáhá na začátku třeba OENOSTIM…dát to do tepla a pak postupně přilívat mošt…

    #170308 odpověď

    micurinec
    Účastník
    Poslat vzkaz

    tak změna nastala, včera se to začalo lepšit, počkal jsem do dnešního dne, ráno stočil polovinu moštu do již rozkvašeného a teď večer udělám to samé s tím zbytkem, krásně to voní a pění, no byl to boj, ale nakonec se to povedlo, uvidím však jak to bude dál kvasit, navíc chci tam nechat nějaký ten cukr neprokvašený, VŠEM DĚKUJI ZA POMOC.

Prohlížíte 8 příspěvků - 31 z 38 (celkem z 38)
Odpověď na: Rozkvašení vína
Osobní informace: