xsucha02

Vytvořené odpovědi

Prohlížíte 10 příspěvků - 1 z 15 (celkem z 64)
  • Autor
    Příspěvky
  • odpověď na: martinské hrozny #226742

    xsucha02
    Účastník
    Poslat vzkaz

    Zkousel sem to nekolikrat, musi na to byt rok, vesmes je problem s kyselinou, ale treba tramin byl perfektni, 2015 mel 26Cnm a 2016 23Cnm. Pak sem zkousel SG ten mel 2016 25, 2017 21 a 2018 29. Vina perfektne vonela a kyselinky byly akorat. Letos to urcite nema cenu, ani loni. Jeste tusim 2011 RS mela 20, na zacatku kyselsi ale za rok parada.

    odpověď na: Čo tomu je? #221738

    xsucha02
    Účastník
    Poslat vzkaz

    Neresil bych to, mlada vysadba na ruznych mistech nam to delala taky, dalsi rok to bylo v pohode

    odpověď na: Esca??? #221177

    xsucha02
    Účastník
    Poslat vzkaz
    odpověď na: Esca??? #221176

    xsucha02
    Účastník
    Poslat vzkaz

    Me neco podobneho delal hibernal, jen jinou barvou, toto by mozna odpovidalo cervene odrude. Jeden vinohrad sem mel o 2 roky driv a listy odspodu vypadaly jak esca, ale nic se nestalo. Dalsi rok uz v pohode. Pak sem mel dalsi vinohrad jinde o dva roky pozdeji, udelal to stejne, tak uvidime co letos, zatim to nema. Vyzivu jsem daval do kazdeho postriku, ale nepomohlo. Podle me slaby korenovy system a nezvlada brat ziviny. Nekde jsem to aj cetl, ze to delaji mlade vinohrady.

    odpověď na: Mladá vinice #220649

    xsucha02
    Účastník
    Poslat vzkaz

    Kolega o kus dal sadil vice piwi odrud a hned druhy rok to nechal uplne plne, ze sem myslel, ze to nemoze vydrzet v roce 2017 a vydrzelo to. A od te doby ma kazdy rok peknou urodu, hlavy nekapou. Nekde sem cetl, ze kdyz je kminek pevny, muze se ker zatizit, aby musel zamakat a tlacil koreny niz. Je tam ale piscita puda, tak ty koreny jdou asi rychle hluboko.
    Neco bych tam nechal, aspon mas rok k dobru na zkousku, jak s odrudou pracovat

    odpověď na: Rosne koreny #219428

    xsucha02
    Účastník
    Poslat vzkaz

    Mame mlady vinohrad 4ty rok a chtel jsem ocistit rosne koreny, jen me zarazilo ze jsou zhruba az v polovine sazenicky 10-15cm hluboko a tluste uz jak tuzka. Neoslabim tu hlavu kdyz je odstrihnu? Jake zkusenosti mate vy, odstrihavate rosne koreny a jak casto?

    odpověď na: Vinný kámen?? #217369

    xsucha02
    Účastník
    Poslat vzkaz

    Solfosteril je taky tekuta sira. Filtrace nepomuze vypdavani vinneho kamene a navic odebira i dobre vlastnosti vina, na odstraneni vinneho kamene staci pouze stoceni hadickou, protoze se vysrani na dne a na stenach nadoby. Ja a s tim sirim taky, ale jen dokud je ve sklepe chladno, asi do kvetna 6st, to mi vypadava kamen, ale neresim ho, potom kdyz chci v lete vino do lahve a je malo siry, tak je potreba stocit pres platkovou ( zapalne pasky ) do druheho demizonu nebo kdyz jen lehce, tak zapalim kousek v malem demizonu, stocim napr 10l do nej a pak ho naleju zpet. Ale na to je potreba dobry odhad kolik toho zapalit, je to docela silne

    odpověď na: Aroma alkoholu #217365

    xsucha02
    Účastník
    Poslat vzkaz

    Cim jste merili alkohol? Laboratorne nebo lihomerem? 13 alkoholu by citit nemelo, bezne delame i 14 a citit nejde, nekdy kdyz je trochu vic a u sussich vin, tak je trochu v krku pri polknuti

    odpověď na: Vinný kámen?? #217364

    xsucha02
    Účastník
    Poslat vzkaz

    Pokud pridavas siru sulfosterilem, tak bude ten kamen vypadavat trochu porad. Chtelo by to dat nadobu do vetsiho chladu, idealne 5st a pockat 14 dni. Kamen ti vypadne a pak to muzes stocit. Potom uz sirit jen platkovou sirou popr. kdyz ti to tak vadi, tak muzes pridat kys. metavinnu, ale myslim, ze je to zbytecne. Vinny kamen k vinu patri!

    odpověď na: Strojní sázení vinice #216565

    xsucha02
    Účastník
    Poslat vzkaz

    V Hodonine firma agrofabrik maji stroj na zatlaceni, ale nevim jestli tu sirku
    777582577

Prohlížíte 10 příspěvků - 1 z 15 (celkem z 64)