xsucha02

Vytvořené odpovědi

Prohlížíte 10 příspěvků - 16 z 30 (celkem z 52)
  • Autor
    Příspěvky
  • odpověď na: JMF v bielom víne #201478

    xsucha02
    Účastník
    Poslat vzkaz

    Merkaptanova sirka smrdi po zeli nebo jako shnila zelenina apod. ale na ta vylecit bohuzel nejde. Lehke smradky veme filtr

    odpověď na: Síra #201260

    xsucha02
    Účastník
    Poslat vzkaz

    Chce to zmerit kolik je tam volne siry, ale pokud je tam pres 100, bude to trvat vecnost, parkrat se me taky povedlo a nekde sira pada rychle, ale nektere spadlo za rok o minimum. Nejlepsi je to smichat s jinym a dat si na to priste pozor

    odpověď na: Rozkvášející se mladé víno #201022

    xsucha02
    Účastník
    Poslat vzkaz

    A meril si kolik je tam siry po stoceni? Bezne delam polosladke tak, ze naleju 4 vrsky od tekute siry baktol 15% a druhy den stocim a vetsinou je tam kolem 30-40 siry, tak jeste trochu zvysim na 50-60. Ve sklepe mam 16st a neni s tim problem.
    Az je vino ciste udrzuji siru na 40 a drzi i v lete kdy tam je aj 20st. Prokvasit jej nenechejte, bude to alkoholove a nejspis i hořke


    xsucha02
    Účastník
    Poslat vzkaz

    No pri takovem cukru udelat suche vino, tak bude mit 17% alkoholu, coz si myslim ze je hodne, tak bud nechat nejaky zbytek cukru nebo nechat lezet nejaky rok v sudu.

    odpověď na: Odrůda Fraštak #200746

    xsucha02
    Účastník
    Poslat vzkaz

    Pestuje se jeste kolem straznicka, lze jej okostovat ve straznici na koste nebo ho ma na vinobrani ve straznici vicha zahradkaru. Vesmes se vzpomina, ze to bylo hodne tvrde vino, ale jak sou takoveto rocniky, tak uz i frastak neni kysely.

    odpověď na: Cukernatost #199243

    xsucha02
    Účastník
    Poslat vzkaz

    Palava 24, vz 22,5. Tyden zpet RS 21,5, MT 20, Hib 22. Milotice

    odpověď na: hořčiny ve slupce #198425

    xsucha02
    Účastník
    Poslat vzkaz

    Ja uz bojuju s horcinama 2015,16 a trochu 17. Nepomuze nic, ani pvpp do mostu. Kdyz tam jsou, tak tam jsou a mam je vzdy od 23st vys i kdyz jsou hrozny absolutne bez upalu. U vyssich cukru je jedina moznost je schovat za zb. cukr a kyseliny. U pozdnich sberu vzdy bez problemu. Jednou jedinkrat me paradne zabral na polosuchy RR VH optisil plus, na jine vina v tom roce vubec.

    odpověď na: Problematicke kvaseni #197359

    xsucha02
    Účastník
    Poslat vzkaz

    Jestli tam je opravdu 200 tak to z tama nedostanes ani za boha. Mozna zkusit jeste koupit nejake jine kvasinky, kdyz ti to nefunguje. A zkus vodu z cukrem misto mostu a ohrat tak na 30st a nechat doma kvasit, pak kdyztak zkusit po trochach pridavat most, kvasinky nejakou siru sezerou, ale nejlepsi by bylo smichat s druhym mostem bez siry.

    odpověď na: Problematicke kvaseni #197317

    xsucha02
    Účastník
    Poslat vzkaz

    Jestli si nameril na skumavce 20, tak je to 20mg/l v celem objemu a je to v pohode. Podle me spatny zakvas a zbytecne v chladnu, zkus udelat ten zakvas v teple a nech ho pul dne pekne rozsumet a pak ho tam nalej a idealni by bylo ohrivatko, aby stava mela vic jak 18st na rozjezd

    odpověď na: Problematicke kvaseni #197252

    xsucha02
    Účastník
    Poslat vzkaz

    Muze, meril ste kolik tam mate? Koupit kvasinky odolnejsi proti sire a udelat dobry zakvas a po malych davkach rozkvaset.

Prohlížíte 10 příspěvků - 16 z 30 (celkem z 52)