Dobrý den,
Obirali ste už tento rok červene ? Zda sa mi to dost brzo, ale Modry Portugal už má skoro 20 tak ho asi v sobotu oberu. Take sem počul že nekdo obiral aj Vavrinec. Díki za prípadné rady / skusenosti.
Máte nekdo skusenost s plastovým chladicem na víno ? Mam na mysli plastový obal kde se vino polozi. Zaujimalo by mna jak rychlo se vino otepluje kdyz bude venku cca 20-25 stupnu. Dekuji
Taketo experimenty mna dokazu neskutecne vytocit. Dejte si tam klidne aj savo a udelejte radost vsetkym poctivym vinarom a vypite si ten demizon sam. S pozdravem Kucera
Zdravicko,
Podelím se s vami o zoznam 130 aróm ve víne ke kterym su napisane chemicke látky ktere ich spusobuju.
príklad: „ananas – etylbutanoát, etylkaprylát, etylhexanoát, etylbutyrát“
Zaujímali by mne vaše skusenosti s vymrznutím vína. Jak dlouho ho je treba nechat na mrazu ? Jaká by mnela byt teplota ? Jaký účinek na pokles kyselin ste spozorovali ? Má vliv mráz aj na znížení navázanej síry ? Dekuji