Zvolené téma obsahuje celkem 3 odpovědi. Do diskuze (4 diskutující) se naposledy zapojil uživatel Frantisek trojan a poslední změna proběhla 13.1.2017.
Dobrý den rád bych se zeptal na Vaše zkušenosti se sířením červeného vína. Na kolika mg volné síry držíte při zrání červená vína a do lahví na archivaci dáváte na 40 mg volné?
Při zrání – tedy teď u vín 2016 nechávám síru mezi 25-30 mg. Když má víno kolem 15, už je cítit hlad po síře. Před archivací se s tím ale nemažu – ideálně 40 a to mám v podstatě vše suché.
Dobrý den, mám takovouto zkušenost. U mladého červeného není potřeba sířit do února – dubna. Potom držet síru na 25-30 mg/l. V nádobě nikdy přes 30, do láhví max 35, lépe 30. Při vyšším síření se víno uzavře, sníží se aromatiky i tělo. Samozřejmě se bavím o zdravých vínech. FT