Síření červeného vína

Úvodní stránka Fóra Vinařská sekce Síření červeného vína

Zvolené téma obsahuje celkem 3 odpovědi. Do diskuze (4 diskutující) se naposledy zapojil uživatel  Frantisek trojan a poslední změna proběhla 13.1.2017.

Prohlížíte 4 příspěvky - 1 ze 4 (celkem z 4)
  • Autor
    Příspěvky
  • #160153 odpověď

    vinar1227
    Účastník
    Poslat vzkaz

    Dobrý den rád bych se zeptal na Vaše zkušenosti se sířením červeného vína. Na kolika mg volné síry držíte při zrání červená vína a do lahví na archivaci dáváte na 40 mg volné?

    #160185 odpověď

    Karel
    Účastník
    Poslat vzkaz

    Při zrání – tedy teď u vín 2016 nechávám síru mezi 25-30 mg. Když má víno kolem 15, už je cítit hlad po síře. Před archivací se s tím ale nemažu – ideálně 40 a to mám v podstatě vše suché.

    #160232 odpověď

    Kucera
    Účastník
    Poslat vzkaz

    Červené víno držim co nejdlhší bez síry. V ideálnim prípade bez ní vydrží i nekolik let. Nevidim duvod do červeného vína zbytečne pridavat síru

    #160412 odpověď

    Dobrý den, mám takovouto zkušenost. U mladého červeného není potřeba sířit do února – dubna. Potom držet síru na 25-30 mg/l. V nádobě nikdy přes 30, do láhví max 35, lépe 30. Při vyšším síření se víno uzavře, sníží se aromatiky i tělo. Samozřejmě se bavím o zdravých vínech. FT

Prohlížíte 4 příspěvky - 1 ze 4 (celkem z 4)
Odpověď na: Síření červeného vína
Osobní informace: