Zdravim.Jak pise Carloss.Mimochodem sirit do lahve suche vino ideal na 35mg-l SO2. polosladke/sladke 45mg//l je dostacujici..dulezita je i celkova SO2.
Zdravim.idealne je dat vino na rozbor termolabilnich bilkovin…podle vysledku bud jeste pridat bentonit dle rozboru a pak lahvovat.Jinak bych to vino do lahve nedaval.A taky filtrace nasledne lahvovat
Ahojte vsichni.je dobree mit na strope poradne svetlo popr.prisvit lampickou. idealni jemereni se škrobem,jodem a 20ti procentni kyselinou sirovou nez s tou sopravou od bilka nebo reagenz. porovnaval jsem oboji mereni a vlezl jsem se s odchylkou do 5mg/l SO2
Bentonit dobre vysedimentuje a neni problem pri staceni nebo filtraci…stacic nebo filtrujes postupne s hladinou a pokud nezajedes s hadici do bentonitutu tak neni problem,,
Zdravim traminus.zkousel jsem klar sol v zacatcich sve zkusenosti s vinarstvim.nebyl jsem spokojen s cirenim-sedimentaci pri stacce jsem nechtene nabral i sediment kkdezto u bentonitu to nehrozi….jsem pro bentonit 100pro.spokojenost..zelatina s tosilem OKproc ne