JendaS

Vytvořené odpovědi

Prohlížíte 10 příspěvků - 16 z 22 (celkem z 22)
  • Autor
    Příspěvky
  • odpověď na: Hladina SO2 vs. oxidace #170269

    JendaS
    Účastník
    Poslat vzkaz

    Zdravim. 30-40 jak pise Xsucha02. ja sirim na 35-40. mlade vina jsou „hladove“ ale pod 20 mg/nal by se nemelo jit kvuli jiz zminene oxidaze a hlavni je mit nadoby stale plne..taky uz to tu nekdo psal..A mimo volne SO2 je taky celkova SO2 ktera narusta sirenim volne SO2

    odpověď na: Síření RR #170091

    JendaS
    Účastník
    Poslat vzkaz

    Moznost je stocit do kade a dat namrazene PETky

    odpověď na: Síření RR #170090

    JendaS
    Účastník
    Poslat vzkaz

    S timhle zkusenost nemam.. 🙂

    odpověď na: Síření RR #170089

    JendaS
    Účastník
    Poslat vzkaz

    Noo kdyz mostomer ukaze 0st NM je jeste min. zbytkoveho cukru.nad nulou je -1st NM a prokvaseno dosucha.pokud to das zchladit napr. pri 3stNM budou mit kvasinky nejaky dojezd okamzite je asi nezastavis..zalezi na teplote lednice..nastavit na max. chlazeni cca 4 stupnu by to bylo rychlezastaveni kvaseni..

    odpověď na: Síření RR #170087

    JendaS
    Účastník
    Poslat vzkaz

    chce to zarazit na 2-3 stupnich NM aby byl zbytkovy cukr tusim 20-30g/l. v malovinarstvi se chladi zamrazenyma PET lahvema nebo vysoke zasireni na 80 a stoceni

    odpověď na: Síření RR #170070

    JendaS
    Účastník
    Poslat vzkaz

    Jak se podarilovino zasirit? jaka byla cukernatost u Rynaku?

    odpověď na: Síření RR #170063

    JendaS
    Účastník
    Poslat vzkaz

    Dulezita je prvni stacka po dokvaseni z kvasnic.Hrozi sirka i kdyz odkalujes a davas kvasinky sirka hrozi

    odpověď na: Síření RR #170062

    JendaS
    Účastník
    Poslat vzkaz

    zbytecne casto stacet..po tydnu si muzes zmerit pro kontrolu siru.Ja merim jednou za mesic.Mlade vino je „hladove“ po sire.Prvni siru davam na45mg/l

    odpověď na: Síření RR #170059

    JendaS
    Účastník
    Poslat vzkaz

    Kdyz do vina casto polezes nevadi ale dulezite je mit nadobu stale plnou a to co maximalne kvuli oxidaze..

    odpověď na: Síření RR #170058

    JendaS
    Účastník
    Poslat vzkaz

    Z demizonu stocit do kyble kde budes mit rozmichanou siru vino a z kyble nalit do demizonu a jak pise petrmk promichat..pokud neni potreba zbytecne „nevzdusnit“

Prohlížíte 10 příspěvků - 16 z 22 (celkem z 22)