SJ

Vytvořené odpovědi

Prohlížíte 10 příspěvků - 1 z 11 (celkem z 11)
  • Autor
    Příspěvky
  • odpověď na: Koupím demižóny „padesátky“ #224338

    SJ
    Účastník
    Poslat vzkaz

    Koupím demižóny „padesátky“ (do 40 km od Znojma).

    Prosím o SMS s cenou na 728361235 nebo vzkaz s cenou a vašim číslem sem.

    odpověď na: Koupim demizony 54l #224144

    SJ
    Účastník
    Poslat vzkaz

    Koupim 6 ks 54 litrovych demizonu. Jen nabidky do 30km od Znojma.

    Prosim o sms s cenou na 728361235

    odpověď na: Vločky ve víně #209753

    SJ
    Účastník
    Poslat vzkaz

    Ahoj,
    ve víně se mi objevily sedimenty/“vločky“ viz. přiložený obrázek (omlouvám se za kvalitu), ale bílkovinový zákal nebo vinný kamen to není, tak bych potřeboval radu, co to je a jak se tomu do budoucna vyvarovat. Jedná se o Cabernet Sauvignon rosé, který nebyl nijak přislazován, jen sířen na normu a filtrován přes ST7. U ostatních odrůd, které jsem dělal stejně problém není. Chuť i vůně je v pořádku, ale v lahvích to nevypadá dobře.

    Děkuji za rady.
    S pozdravem
    J.

    Přílohy:
    odpověď na: Vločky ve víně #209711

    SJ
    Účastník
    Poslat vzkaz

    Ahoj,
    ve víně se mi objevili sedimenty/“vločky“ viz. přiložený obrázek (omlouvám se za kvalitu), ale bílkovinový zákal nebo vinný kamen to není, tak bych potřeboval radu od vás zkušenějších, co to je a jak se tomu do budoucna vyvarovat. Jedná se o Cabernet Sauvignon rosé, který nebyl nijak přislazován, jen sířen na normu a filtrován. U ostatních odrůd, které jsem dělal stejně problém není. Chuť i vůně je také v pořádku, jen to nevypadá dobře v lahvích.

    Děkuji za rady.
    S pozdravem
    J.

    odpověď na: snížení barvy u růžového #205313

    SJ
    Účastník
    Poslat vzkaz

    Pokud to má chuťově charakter růžového, tak vyšší barva nevadí. Po roce zrání bude barva nižší. Případně zkuste filtraci přes desky ST7, což také srazí barvu a víno sterilizuje.

    odpověď na: Odstranění sirky #202016

    SJ
    Účastník
    Poslat vzkaz

    Zkuste na kompresor napojit sterilní hadici, odebrat pár litrů z nádoby, strčit hadici dolů a pustit kompresor na 2 hodiny. Pokud to není už v hodně pokročilém stádiu, tak ji možná „vyfoukáte“.

    odpověď na: Prodej lahvového vína #201460

    SJ
    Účastník
    Poslat vzkaz

    1) Na finančním úřadě založit živnost a zapsat se do evidence zemědělského podnikatele (od této doby poběží lhůta mladého zemědělce, dotace nyní 45tis. Euro)
    2) S výpisem z obchodního rejstříku a osvědčením o zápisu do evidence zemědělského podnikatele zajít na SZIF, zde si založit účet portálu farmáře.
    3) Na ÚKZUZ Oblekovice alespoň registrovat vinice.
    4) Na SZIFu zapsat všechny pozemky do LPIS, v květnu podat jednotnou žádost o dotace. Nějaké podepisování integrované nebo ekologické produkce bych letos neřešil, zvlášť když chce člověk rozšiřovat výrobu, jsou tam limity v rámci 5 let.
    5) Do podzimu na UKZUZ Oblekovice zahájit výrobu, registrovat provozovnu. Je potřeba mít pro případnou kontorlu HACCP, deratizační a sanitační plán.
    6) Při sběru hroznů volat nejbližšího důvěrníka SZPI http://www.szpi.gov.cz/clanek/vino.aspx?q=Y2hudW09Nw%3D%3D Maximálně 14 tun/ha a odrůda musí být ze stejné tratě. Psát evidenční knihu.
    7) Do 15. ledna podat na UKZUZ hlášení o sklizni a produkci. Hlášení a platby také na vinařský fond. Je potřeba se i registrovat ke spotřební dani na Celním úřadě.
    8) Rozbory a zasílání vína na ověření.
    9) Prodej vína
    10) Do 10.9. zaslat na UKZUZ prohlášení o zásobách.

    odpověď na: První stáčení po kvašení #198374

    SJ
    Účastník
    Poslat vzkaz

    Do čistého demižónu dejte potřebné množství síry, pak stočte cca 3 cm pod špunt. Korek nezarážejte úplně (stále může něco unikat). Nechte víno čistit, pak už je to na preferencích vinaře, teplotě sklepu atd. Někdo nechává dlouho na jemném kvasničním kalu, někdo zase stáčí.. někdo filtruje..

    odpověď na: Zkušenosti s odkalením odrůdy Děvín #198369

    SJ
    Účastník
    Poslat vzkaz

    Dobrý den,
    tento rok je teplo, takže hlavně hrozny sbírané odpoledne na slunci jsou pak vyhřáté a špatně se odkalují. Taky řeším pomoci PETek. Namrazím PETky, vyložím dno kádě PETkama, na to pomelu rmut, zasířím popovrchu 15g/100kg a nechám x hodin podchladit. Pak mošt teče z lisu celkem studený a dobře se odkaluje v nádobě + podchlazením rmutu při delší maceraci omezíte vylučování dalších nežádoucích látek. Doporučuji na odkalení nádoby s větším průměrem, to odkalení urychluje.

    S pozdravem
    J.

    odpověď na: Cukernatost #198365

    SJ
    Účastník
    Poslat vzkaz

    Znojemsko sběr 8.9. a 9.9.
    MO 21°, MT 21°, MM 16,5°, SVG 21°, VAV 18°, TČ 20,5°

Prohlížíte 10 příspěvků - 1 z 11 (celkem z 11)