snížení barvy u růžového

Úvodní stránka Fóra Vinařská sekce snížení barvy u růžového

Zvolené téma obsahuje celkem 7 odpovědí. Do diskuze (7 diskutujících) se naposledy zapojil uživatel  SJ a poslední změna proběhla 19.2.2019.

Prohlížíte 8 příspěvků - 1 z 8 (celkem z 8)
  • Autor
    Příspěvky
  • #205179

    grips1
    Účastník
    Poslat vzkaz

    Ahoj všem, mohl by mi někdo poradit jak snížím barvu u růžového? Ona ta barva je na hranici mezi růžovým a červeným vínem. Už jsem dostal radu, že to mám trošku namíchat s bílím. Je i jiná cesta?

    #205181

    MS
    Účastník
    Poslat vzkaz

    Jedna z cest je použít aktivní uhlí, ovšem spolu s barvou se sníži i aromatický profil vína (jak vůně, tak chuť).

    #205198

    jrmnfrd
    Účastník
    Poslat vzkaz

    čeřil ste to už bentonitem? ten taky trochu stahne barvu.

    #205227

    ipesek
    Účastník
    Poslat vzkaz

    pripadne cirit zelatinou, taky stahuje barvu.

    #205233

    grips1
    Účastník
    Poslat vzkaz

    děkuji za názory, vyzkouším.

    G.

    #205286

    roman123
    Účastník
    Poslat vzkaz

    ještě pomůže vymrazit víno. Těď o víkendu má být v noci ještě pod nulou.

    #205290

    moll
    Účastník
    Poslat vzkaz

    s barvou vám nepomůže nic, kromě zasíření (mírná změna a navíc dočasná) nebo tak hrubého čiření, že se víno úplně změní. Spolehlivě k horšímu.

    #205313

    SJ
    Účastník
    Poslat vzkaz

    Pokud to má chuťově charakter růžového, tak vyšší barva nevadí. Po roce zrání bude barva nižší. Případně zkuste filtraci přes desky ST7, což také srazí barvu a víno sterilizuje.

Prohlížíte 8 příspěvků - 1 z 8 (celkem z 8)

Pro reakci na toto téma se musíte přihlásit.