První stáčení po kvašení

Úvodní stránka Fóra Vinařská sekce První stáčení po kvašení

Zvolené téma obsahuje celkem 1 odpověď. Do diskuze (2 diskutující) se naposledy zapojil uživatel  SJ a poslední změna proběhla 10.9.2018.

Prohlížíte 2 příspěvky - 1 ze 2 (celkem z 2)
  • Autor
    Příspěvky
  • #198233 odpověď

    MaV
    Účastník
    Poslat vzkaz

    Po skonceni kvaseni a pri prvnim staceni do z kvasinek do noveho demizonu, kolik se ma nechat nahore vzduchu? Nebo je treba demizon naplnit az po korek, aby se hladina korku dotykala (bez vzduchu)? A je potreba korkem uzavrit demizon dotesna, nebo nechat volneji pro pripadne unikani CO2? Dekuji

    #198374 odpověď

    SJ
    Účastník
    Poslat vzkaz

    Do čistého demižónu dejte potřebné množství síry, pak stočte cca 3 cm pod špunt. Korek nezarážejte úplně (stále může něco unikat). Nechte víno čistit, pak už je to na preferencích vinaře, teplotě sklepu atd. Někdo nechává dlouho na jemném kvasničním kalu, někdo zase stáčí.. někdo filtruje..

Prohlížíte 2 příspěvky - 1 ze 2 (celkem z 2)
Odpověď na: První stáčení po kvašení
Osobní informace: