Zdravim,
rad bych se zeptal jestli mate nejaky osvedceny zpusob aktivace kvasinek (uslechtile kvasinky). Prestoze se snazim dodrzet postup popsany na saccich, se mi dost casto stava, ze se kvasinky nerozjedou. Vcera se mi to opet prihodilo, kdyz jsem je pridaval do visni. Ale tam byl zrejme problem ze byly premrzle. Diky za rady.
Zdravim,
rad bych se zeptal jake mate zkusenosti s odolnosti rezistentnich odrud a pripadne cim strikate a jak casto. Konkretne se mi jedna o Johanniter, Regent a Souvignier Gris. Mam je vysazene 4 rokem. Loni jsem mel prvni vetsi urodu a vystacil jsem s jednim postrikem proti peronospore a padli pred uzavrenim hroznu. Nemam ambice delat BIO vino, ale cim min chemie tim lepe. Mate nekdo zkusenosti s prirodnimi postriky? Vyluhy z ruznych bylin?
Dekuji za pripadne odpovedi
Pouzival jsem pri vysadbe taky. Sypal jsem spetku ke korenum do vykopane jamky. Dalsi moznost je vymachat v tom mokre koreny sazenice nebo je lehce posypat. Mel jsem ten samy z Oslavanu. Jestli to funguje nevim, nicmene „umrtnost“ byla minimalni. Ze 700 sazenic se jich neujalo jen par.
Ja uz asi rok neuspesne shanim cca 150 litrovy sud. Tak zacinam premyslet, ze koupim taky novy a libi se mi celkem tady http://www.dubove-sudy.cz/. Jinak prakticke zkusenosti se zavinenim sudu taky nemam, jen spustu literatury doma. Tak budu taky rad za nejake zkusenosti.
Zdravim, drive jeste za starych stranek bylo pro me forum na wine.cz velmi cennym zdrojem informaci, kde se velmi aktivne diskutoovalo a mohl jsem ziskat radu temer na cokoli co me zajimalo v souvislosti s pestovanim revy ci vyrobou vina. Nicmene od te doby co doslo k aktualizaci stranek (nic proti tomu, admin ma pravo si prizpusobit stranky svemu vkusu) diskuzni forum upada. Zajima me, jestli se disktutujici presunuli na nejake jine stranky, pripadne jake? Dekuji.
Taky me to celkem zajimalo, tak jsem napsal vyrobci. Tady je jejich odpoved
„Thank you for using our product’s and foe the question. You muss just clean the rubber end of the season with warm water, and the steel with a glass cleaner. The hole press muss be out of water that now water in the press can froze. You can give the green plastic bag over the press and put it in a dark place. The producer of the rubber doesn’t recommend anything special for impregnate the rubber.“
Zadnou chemii na nerez asi pouzivat nebudu, ale dle jejich vyjadreni zadna specialni pece neni nutna. Jen si dat pozor na to, aby v mechu nezustala voda, ktera by mohla zmrznout. A uchovavat v suchu a temnu.
Jeste doplnim:
Jde to, loni jsem to mel uplne stejne. Na hydrolis 120L jsem mel necelych 100 kg hroznu a z toho rmut. Nejdrive jsem napustil vak a pak nasypal rmut a vylisoval jsem to v pohode.
Diky, navod mam. Vim jak se to pouziva. Spis me zajimalo jestli nekdo nezna pomer/slozeni roztoku B+A, ktery je stale vyprodany. Ja bych si to doma namichal.
Ja se chystam nejspis o vikendu, bojim se ze mi tam do pristiho tydne nic nezbyde. Utoci vosy a nasledne si na tom pochutnavaji vcely a mouchy..
© 2016-2022 wine.cz – Všechna práva vyhrazena