Vytvořené odpovědi

Prohlížíte 10 příspěvků - 31 z 42 (celkem z 42)
  • Autor
    Příspěvky
  • Myslim ze mereni vinomerem neni dostatecne presne. Meril jste cukernatost mostu pred kvasenim? Podle toho se da urcit obsah alkoholu v hotovem vine. Dosladit muzete cim, chcete jen doufam ze to pak nebudete nikomu nabizet k piti :-). Trpkost by se mela z vina postupne vytracet lezenim. Dejte mu cas.

    odpověď na: Pokles cukernatosti #197991

    Zdravim, je mozne aby v hroznech poklesla cukernatost? Minuly tyden (pred desti) jsem nameril cca 18 – 19. Vcera jsem sel premerit znovu a ma to jen 15 – 16. Tak nevim, jestli jsem to spatne zmeril nebo to ma opravdu mene.
    Diky

    odpověď na: Vosy, sršni, hmyz #196447

    Nezkousel jste nekdo povesit do vinohradu „falesne vosi hnizdo“? Cetl jsem, ze se tam pak vosy/vcely nevyskytuji, kdyz si mysli ze uz je tam obsazeno..

    odpověď na: Zrání Solaris #194836

    Ja uz mam asi tretinu sezranou buhvi cim 🙂 Ale na sber to vidim tak aspon 2 tydny jeste. Doufam ze tam neco zbyde.

    odpověď na: lis na hrozny, jaký? #194823

    Ja mam celkem asi 700 hlav a nakonec jsem sel do Lancmana 120. Vylisnost bych rekl, ze je nizsi nez u klasickeho vretenoveho lisu, ale zase lisovani je setrnejsi a hlavne je to hrozna pohoda. Pri mensim mnozstvi hroznu se da predem trochu napustit mech a pak teprve plnit. Lisoval jsem i cca 100 kg pomletych hroznu a slo to v pohode. Kupoval jsem ho na http://www.vinarskeveci.sk, kde vysel nejlevneji, ale uz jsou to 2 roky.

    odpověď na: Jaky nerezovy tank vybrat #193349

    Taky mam v planu porizovat nerezku a mam stejny dilema. Pokud konicka nerezka funguje tak jak si myslim a kaly se jednoduse odpusti spodnim kohoutem a neni nutne vino x-krat pretacet z demizonu do demizonu, tak si myslim ze se ta investice vyplati. Ale pokud to takhle jednoduchy neni, tak bych sel do normalni nerezky.

    odpověď na: Aktivace kvasinek #193302

    Zdravim,
    rad bych se zeptal jestli mate nejaky osvedceny zpusob aktivace kvasinek (uslechtile kvasinky). Prestoze se snazim dodrzet postup popsany na saccich, se mi dost casto stava, ze se kvasinky nerozjedou. Vcera se mi to opet prihodilo, kdyz jsem je pridaval do visni. Ale tam byl zrejme problem ze byly premrzle. Diky za rady.

    odpověď na: Postrik rezistentni odrudy #191508

    Zdravim,
    rad bych se zeptal jake mate zkusenosti s odolnosti rezistentnich odrud a pripadne cim strikate a jak casto. Konkretne se mi jedna o Johanniter, Regent a Souvignier Gris. Mam je vysazene 4 rokem. Loni jsem mel prvni vetsi urodu a vystacil jsem s jednim postrikem proti peronospore a padli pred uzavrenim hroznu. Nemam ambice delat BIO vino, ale cim min chemie tim lepe. Mate nekdo zkusenosti s prirodnimi postriky? Vyluhy z ruznych bylin?
    Dekuji za pripadne odpovedi

    odpověď na: Hydrogel aplikace #191015

    Pouzival jsem pri vysadbe taky. Sypal jsem spetku ke korenum do vykopane jamky. Dalsi moznost je vymachat v tom mokre koreny sazenice nebo je lehce posypat. Mel jsem ten samy z Oslavanu. Jestli to funguje nevim, nicmene „umrtnost“ byla minimalni. Ze 700 sazenic se jich neujalo jen par.

    odpověď na: Pořízení sudu #190689

    Ja uz asi rok neuspesne shanim cca 150 litrovy sud. Tak zacinam premyslet, ze koupim taky novy a libi se mi celkem tady http://www.dubove-sudy.cz/. Jinak prakticke zkusenosti se zavinenim sudu taky nemam, jen spustu literatury doma. Tak budu taky rad za nejake zkusenosti.

Prohlížíte 10 příspěvků - 31 z 42 (celkem z 42)