Vytvořené odpovědi

Prohlížíte 10 příspěvků - 1 z 15 (celkem z 49)
  • Autor
    Příspěvky
  • odpověď na: Proplach nových lahví z palety #245775

    Zdravim, ja je taky proplachuju

    odpověď na: Rozkvasene vino #245535

    Obrazek je z knizky „Oxid Siricity v Enologii“ – Milos Michlovsky. Ukazuje jaka je hodnota molekularniho SO2 (mg/l) v zavislosti PH na mnozstvi volneho oxidu siriciteho. Hodnoty v tabulce/pruseciky ukazuji hodnotu toho molekularniho SO2. Cim je PH vina nizsi, tim nizsi davka volneho SO2 je potrebna k udrzeni stability vina pro ruzne ucely uvedene v tabulce. (lahvovani, blokace bakterii atd.)

    odpověď na: Solaris – kyselinky #235888

    Chystam se na nej ted o vikendu, uz ma 21 cukru, tak at mi ho nesklidi nejaka havet..

    odpověď na: Současné omezení #230911

    Ja bych to neodkladal, protoze nikde neni pevne dane, ze soucasna opatreni po trech tydnech skonci.

    odpověď na: Réví/klestí zpracování #229604

    Dobry den, ja osobne teda vynasim vidlema pred vinici a pak palim vse najednou a opekame burty 🙂 Ale podobne vozitko na paleni revi jsem kdysi videl v nejakem dokumentu o francouzskych vinicich. viz. video https://www.youtube.com/watch?v=QOIQgg3SQ-s

    odpověď na: JMF- v malém množství ve sklepě #227277

    Foto

    odpověď na: JMF- v malém množství ve sklepě #227276

    Dobry vecer, ja letos zkousim JMF poprve. Cca 150 litru cerveneho v kadi, zahrivam na 20 stupnu a mam zakryto folii na malovani (viz foto). Bakterie se pry uchovat uz otevrene nedaji, jsou nachylne na oxidaci po otevreni. I samotna aplikace by mela probehnout velmi rychle. Vyziva byt pry taky nemusi pokud je vino jeste na aspon jemnych kalech. U me to zatim snad jede dobre. Hodne zdaru

    odpověď na: Kdy sbirat #224315

    Ty odrudy na obrazku jsou rezistenty Johanniter a Regent. Letos jsem zkousel ciste BIO rezim. Postriky z vyluhu ruznych bylinek. Hrozny jsou v poradku. Bohuzel listy uz jsou celkem KO. Asi je zbytecne to nechat dele viset a radsi to seberem nez to neco chytne nebo mi to neco sezere.

    odpověď na: Kdy sbirat #224191

    Zdravim,
    Mam letos trochu problem s dozravanim. Nevim jestli je to dobre zretelne na fotkach, ale listova stena uz neni v nejlepsi kondici. Hrozny jsou v poradku (jen do cervenych se mi uz pustili hmyzaci). Tak resim dilema jestli uz to sebrat nadchazejici vikend, dokud je to zdrave i za cenu nizsi cukernatosti a nutneho doslazeni. Aktualne neco mezi 15 – 17 CNM nebo jeste tyden pockat. Ale predpokladam, ze cukr uz se stejne moc nepohne, pokud nejsou zdrave listy. Mate nekdo podobny problem/zkusenost?
    Predem diky vas nazor.

    odpověď na: Esca??? #221170

    Ja jsem taky nasel ten slunecni uzeh, jen mi neni jasny proc zrovna letos, kdyz toho slunce oproti predchozim 2 rokum je mene. To jsem to tam myslim nemel a nebo jsem tomu nevenoval takovou pozornost

Prohlížíte 10 příspěvků - 1 z 15 (celkem z 49)