Syrah máme vysazený jako zajímavost a dáváme ho dohromady s dalšími odrůdami…dozrává v pohodě, bez problémů, v chuti bobule zajímavá ovocná, plná chuť. Samozřejmě je potřeba redukce násady jako u každých modrých hroznů… Záleží kde by jste ho chtěl pěstovat, pokud by se jednalo o Jižní Moravu a pěkný jižní nebo jihozápadní svah tak bych se vůbec nebál…
No 80 je dost a je to opravdu zbytečné jí tam mít tak moc…80 se dává na zastavení kvasícího vína…vytvořil jste prostředí, které je pro kvasinky dost složité…zkusil bych kvasinky, které jsou schopny prokvasit i v obtížných podmínkách…takže buď sektové nebo kvasinky bayanus…a výživu, které napomáhá na začátku třeba OENOSTIM…dát to do tepla a pak postupně přilívat mošt…
zdravím, měl jsem podobný problém….nakonec mi pomohlo přidání čistého Thiaminu, případně přípravku – výživy , který obsahuje větší množství Thiaminu, který je nejdůležitý při kvašení u hroznů, které byly napadeny ušlechtilou plísní…
Nesmysl to není, sadit hlavy 50 cm od sebe se dá…pan Glos z Moravské Nové Vsi to takto sadí a má s tím zajímavé zkušenosti…réva je nucena jít s kořeny kvůli konkurenci více do hloubky…ale musíte mít ty tažně kratší, nejlépe to se střihnout na tzv. heky…jak to máte vymyšlené by to bylo hrozně zahuštěné…