Jan Novak

Vytvořené odpovědi

Prohlížíte 10 příspěvků - 16 z 30 (celkem z 33)
  • Autor
    Příspěvky
  • odpověď na: pektolytické enzymy #196229

    Jan Novak
    Účastník
    Poslat vzkaz

    Zdravím,
    používáte enzymy? Zajímalo by mě, jak moc velká „chemie“ to je? Případně jestli by jste se prosím podělili o zkušenosti.
    Děkuji 🙂

    odpověď na: Zalozeni mensiho vinohradu #192780

    Jan Novak
    Účastník
    Poslat vzkaz

    Mám Solaris 280 m.n.m. Český Ráj, severní svah, jílovité půdy..a cukernatost zatím vždy nad 20 st., obvykle spíše více. Problém jsou spíše vosy a kosáci, kteří sběr nutí provést dříve..

    odpověď na: Výsadba Chorvátu,popř.PIWI #190886

    Jan Novak
    Účastník
    Poslat vzkaz

    Jaké jsou ceny v případě zasílání z Rakouska nebo Německa? Máte někdo zkušenosti? Díky

    odpověď na: rozjeté víno v lahvi #189419

    Jan Novak
    Účastník
    Poslat vzkaz

    zdravím,
    u sladšího MP se mi rozjely kvasinky…víno je perlivé.
    Máte zkušenost co s tím? Dalo by se ještě zachránit?
    Napadá mě to znovu slít do demižonu, nechat zcela dojet, snad časem i doperlit a znovu přefiltrovat.
    Co myslíte?
    Děkuji

    odpověď na: JMF pčedčasný konec #170982

    Jan Novak
    Účastník
    Poslat vzkaz

    Je jich tolik, až se mi nedaří najít takový, který by třeba více pomohl z praktické stránky. Máte nějaký šikovný? Příjde mi, že teď RM začíná být o něco víc kyselé než bylo cca před týdnem což je zvláštní..

    odpověď na: JMF pčedčasný konec #170748

    Jan Novak
    Účastník
    Poslat vzkaz

    Jde mi o to, jestli se to pak nemůže znovu rozjet, ikdyž pokud tam dám síru, tak by nemělo. Případně jestli někdo máte zkušenost, že ponechání JMF až do konce mělo negativní vliv na chuť vína.

    odpověď na: JMF pčedčasný konec #170726

    Jan Novak
    Účastník
    Poslat vzkaz

    Zdravím,
    mám RM naočkované bakteriemi JMF, teplota 23 st. nyní se zdá chuťově dobré, vůně také ok. Avšak dále perlí. Trochu se bojím, aby to víno pak nebylo mdlé, když by se odstranilo více jablečné kyseliny. Je vhodné to teď zastavit, např. zchlazením a po přetočení (a ověření, že chuť vůně ok) zasířením?

    odpověď na: Cukernatost červené odrudy #169892

    Jan Novak
    Účastník
    Poslat vzkaz

    MP Slaný 18,5 minulý víkend.

    odpověď na: pektolytické enzymy #167892

    Jan Novak
    Účastník
    Poslat vzkaz

    Zdravím, mám dotaz ohledně pektolytických enzymů. Dá se obecně říci jaké mají složení? Jak velká je to „chemie“? Případně jaké máte s nimi zkušenosti. Díky.

    odpověď na: Klasické odrůdy jako piwi #167621

    Jan Novak
    Účastník
    Poslat vzkaz

    Zajímavé je, že nemají Cabernet Cortis v nabídce u Tschidy.
    Ten rozdíl v ceně bude asi jejich marže.

Prohlížíte 10 příspěvků - 16 z 30 (celkem z 33)