Síření RR

Úvodní stránka Fóra Vinařská sekce Síření RR

Zvolené téma obsahuje celkem 23 odpovědí. Do diskuze (6 diskutujících) se naposledy zapojil uživatel  Hugo a poslední změna proběhla 27.10.2017.

Prohlížíte 15 příspěvků - 1 z 15 (celkem z 24)
  • Autor
    Příspěvky
  • #169997 odpověď

    micurinec
    Účastník
    Poslat vzkaz

    Hezký večer,
    rád bych si nechal doporučit postup k síření a ujasnit si ho, budu sířit pyrodisiř.draselným, je lépe zasířit rmut a pak až následně mošt po zchlazení a stočení nebo obojí? kolik je dává pyrod.draselného třeba do 25l demižonu? Předem děkuji. Mirek

    #170006 odpověď

    moll
    Účastník
    Poslat vzkaz

    Pokud to máš zdravý, proč by jsi sířil mošt? Aby jsi zpomalil kvašení? Ze všech prostředků je tím nejvíc reduktivním kvasinka – rychle to rozkvaš a dokud je kvasinka aktivní, není důvod zdravý mošt sířit. Síra je dobrá pokud potřebuješ ochránit víno nebo rmut před (nesprávným!) kvašením, nebo ošetřit nahnilou surovinu, ale jinak se ji snažíme omezovat – právě proto, aby se v malém množství dala přidat do hotového vína

    #170017 odpověď

    micurinec
    Účastník
    Poslat vzkaz

    hrozny jsou zdravé, jen RR bude mít tak z cca 25% ušlechtilou plíseň, kolik doporučuješ a v jaké fází dat disiř.draselný (řekneme na 25 či 50l demižon)?

    #170018 odpověď

    JendaS
    Účastník
    Poslat vzkaz

    Zdravim.na sireni disiricitanu draselneho je vzorec

    #170019 odpověď

    JendaS
    Účastník
    Poslat vzkaz

    napr.zasirit na 45 mg/l. 45krat objem vina krat2 deleno 1000 a vyjdou gramy pyr.draselneho. rozmichat v malem mnozstvi vlazne vody a nalit do vina a promichat

    #170036 odpověď

    micurinec
    Účastník
    Poslat vzkaz

    čím to Jendo promíchávat v demižonu?

    #170040 odpověď

    petrmk
    Účastník
    Poslat vzkaz

    Laminátovou tyčkou k sazenice.

    #170044 odpověď

    micurinec
    Účastník
    Poslat vzkaz

    nevadí tam pravidelné okysličování – tím jak tam člověk furt poleze a bude to otvírat?jinak díky

    #170058 odpověď

    JendaS
    Účastník
    Poslat vzkaz

    Z demizonu stocit do kyble kde budes mit rozmichanou siru vino a z kyble nalit do demizonu a jak pise petrmk promichat..pokud neni potreba zbytecne „nevzdusnit“

    #170059 odpověď

    JendaS
    Účastník
    Poslat vzkaz

    Kdyz do vina casto polezes nevadi ale dulezite je mit nadobu stale plnou a to co maximalne kvuli oxidaze..

    #170060 odpověď

    micurinec
    Účastník
    Poslat vzkaz

    toto stáčení se dělá tak 1x týdně? – a síření při tomto stáčení?
    nerad bych zmršil svůj letošní ryzlink, když už dopad dobře na vinici

    #170062 odpověď

    JendaS
    Účastník
    Poslat vzkaz

    zbytecne casto stacet..po tydnu si muzes zmerit pro kontrolu siru.Ja merim jednou za mesic.Mlade vino je „hladove“ po sire.Prvni siru davam na45mg/l

    #170063 odpověď

    JendaS
    Účastník
    Poslat vzkaz

    Dulezita je prvni stacka po dokvaseni z kvasnic.Hrozi sirka i kdyz odkalujes a davas kvasinky sirka hrozi

    #170070 odpověď

    JendaS
    Účastník
    Poslat vzkaz

    Jak se podarilovino zasirit? jaka byla cukernatost u Rynaku?

    #170086 odpověď

    micurinec
    Účastník
    Poslat vzkaz

    mám více odrůd a tak budu zkoušet a testovar rýňák měl 22,2st NM takže pro úředně nevinařskou obec jsem určitě spokojen, chci z něj udělat poprvé polosuché či polosladké víno, takže mám v plánu cukroměrem měřit, stočit zchladit a zasířit

Prohlížíte 15 příspěvků - 1 z 15 (celkem z 24)
Odpověď na: Síření RR
Osobní informace: