chce to zarazit na 2-3 stupnich NM aby byl zbytkovy cukr tusim 20-30g/l. v malovinarstvi se chladi zamrazenyma PET lahvema nebo vysoke zasireni na 80 a stoceni
doma mam krome mostomeru prave i cukromer tak to zmerim kdyztak tim, mamka ma doma vyřazenou velkou lednici kam ten demižon vměstnám a tudíž to zchladím, jak dlouho by se to tam mělo vůbec nechat zchladit?
Noo kdyz mostomer ukaze 0st NM je jeste min. zbytkoveho cukru.nad nulou je -1st NM a prokvaseno dosucha.pokud to das zchladit napr. pri 3stNM budou mit kvasinky nejaky dojezd okamzite je asi nezastavis..zalezi na teplote lednice..nastavit na max. chlazeni cca 4 stupnu by to bylo rychlezastaveni kvaseni..
Protože pyrosulfid má 50%ní účinnost takže když chceš zvednout síru např o 50mg musíš počítat jako bys to zvedal o 100mg protože učinkovat bude jen 50% takže jen těch 50mg