Romec

Vytvořené odpovědi

Prohlížíte 10 příspěvků - 31 z 45 (celkem z 45)
  • Autor
    Příspěvky
  • odpověď na: Množství kys. jablečné po JMF #171169

    Romec
    Účastník
    Poslat vzkaz

    to právě nevím

    odpověď na: Množství kys. jablečné po JMF #171005

    Romec
    Účastník
    Poslat vzkaz

    Laboratorně – 1 vzorek za 120kč

    odpověď na: Množství kys. jablečné po JMF #170988

    Romec
    Účastník
    Poslat vzkaz

    Zdravím Vás, jsem po cca 6 týdnech na hodnotách 0,22 g/l kyseliny jablečné – má cenu ještě pokračovat? Je vždy po správné JMF 0 g/l jablečné?

    odpověď na: JMF bez náznaku perlení #170979

    Romec
    Účastník
    Poslat vzkaz

    Na rozbor jsem to po AF nedával, nicméně zítra to nesu na rozbor, tak uvidím co zjistím. Je možné, že té jablečné je tam tak málo, že se to v perlení neprojeví?
    Příští rok jsem již rozhodnutý, že vína budu dávat na rozbor. Chci se dotázat, jaký používáte ph-metr?
    Romec

    odpověď na: Množství kys. jablečné po JMF #170943

    Romec
    Účastník
    Poslat vzkaz

    Dobrý den, kolik má zůstat kyseliny jablečné po JMF – Omg/l? nebo je tam nějaké „tolerované“ množství?

    odpověď na: Bílky #170857

    Romec
    Účastník
    Poslat vzkaz

    U loňského červeného vína jsem čeřil poprvé, neboť nechtělo být jiskrnné ani po 3/4roce a důvodem byla senzorika prodávaného vína.

    odpověď na: vína devín #170856

    Romec
    Účastník
    Poslat vzkaz

    S vůni gumy nemám zkušenosti, kdysi jsem měl problém s travnatou „zelenou“ vůní, která se neodstranila ani po přídavku PVPP. Letošní mě docela pěkně voní – cítím tam tramín, lipový květ. Nicméně spíše bojuji s odkalením – při odkalování mám mnoho kalů. Můžu se zeptat jak je to u Vašeho odkalování této odrůdy?

    odpověď na: Bílky #170828

    Romec
    Účastník
    Poslat vzkaz

    Také bentonit nedávám, ono záleží i na teplotě, která ovlivňuje sedimentaci. Je pravdou, že jsem to loni použil poprvé, kdy jsem měl hodně kalné červené. Nejprve jsem zkusil kombinaci HausenPasta a KlarSol, ale to moc nezabralo. Pak jsem použil Blancoll a bylo to o poznání lepší (u směsky to bylo perfektní u dornfelderu to bylo ještě mírně zakalené).

    odpověď na: Obsah kyselin v moště #170826

    Romec
    Účastník
    Poslat vzkaz

    Dobrý den, na jaký obsah kyselin upravujete mošt? Na 6,5-7g/l? Momonetálně není otázka aktuální, ale pro případné další roky 🙂

    odpověď na: Měření síry v moštu #170825

    Romec
    Účastník
    Poslat vzkaz

    Dobrý den, i když není již otázka aktuální, chtěl jsem se dotázat, zdali kontrolujete obsah síry v moště. Resp. zdali se změří pomocí testovacího roztoku, který se používá u měření volné síry ve víně. Kolik by měl mít mošt zhruba volné síry? Romec

Prohlížíte 10 příspěvků - 31 z 45 (celkem z 45)