Radek Susta

Vytvořené odpovědi

Prohlížíte 8 příspěvků - 16 z 18 (celkem z 18)
  • Autor
    Příspěvky
  • odpověď na: Zápach ve víně #190441

    Mám to v nerezovém tanku a zkusím stočit a zasířit menší množství a uvidím jestli to pomůže. Třeba budu mít aspoň trochu dobrého vína na toto období a v dubnu by z toho teda mohlo být pěkné víno 🙂

    odpověď na: Zápach ve víně #190437

    Dobrý den,
    chtěl bych Vás požádat o radu jak odstranit nežádoucí pachy z vína. Konkrétně se jedná o letošní veltlínské zelené. Při sběru 21,5, zdravé hrozny, žádná plíseň, žádné napíchání,.. Byly to moc pěkné hrozny. Ve finále jsem z toho udělal polosuchý veltlín s pikantní kyselinkou. Bohužel ale nevoní, ve vůni cítím jak kdyby kvašené zelí, když to víno dokvášelo, tak bylo pěkně ovocné, po tomto zápachu nebyla ani zmínka. Utvořil se až časem. Přetáčení a filtrování nepomohlo a ani ten zápach nezmírnilo. O víkendu jsem byl bodovat a čirou náhodou jsem ochutnal i pár Veltlínů a v nich jsem taky cítil podobný zápach. Poradil by jste někdo jak se toho zbavit? Předem děkuji za Vaše rady a nápady.

    odpověď na: Snížení barvy rulandy šedé #170430

    Zdravím,
    letos jsem trochu neodhadl maceraci Rulandy šedé a prozatím mám současnou barvu již čistého vína spíš do oranžova než do žluta..Stáhne se časem ta barva nebo by pomohla síra popřípadě nějaký jiný přípravek?
    Děkuji za rady 🙂

    odpověď na: Macerace Hibernalu #169537

    Dobrý den,
    chtěl bych se zeptat jaká je vhodná doba macerace pro tuto odrůdu? S tím ,že vím že hrozny budou trochu nahnilé. Nechat to aspoň den ležet nebo tonhned z mlýnku pustit do lisu ?
    Děkuji za odpověďi

    odpověď na: odstopkovač s čerpadlem #165173

    Zdravím,
    máte někdo zkušenosti s tímto odstopkovačem? Popřípadě s jiným druhem podobné konstrukce? Letos ho chci koupit, ale budu rád za každou radu na co si dát pozor popřípadě čemu se vyvarovat.

    Dík, odkaz je níže

    mlýnek

    odpověď na: Vinařská licence #164448

    Dobrý večer,
    chtěl bych se zeptat, co všechno obnáší dělat víno „oficiálně“ ? Nemám vlastní vinohrady, ale hrozny kupuju oficiálně od vinaře na fakturu.. Chtěl bych vědět, co všechno si musím oběhat a zařídit abych následně tu licenci dostal a mohl mít i vlastní etikety, a co následně musím během roku vykazovat a dodržovat za předpisy?
    Předem děkuji za odpovědi 🙂

    odpověď na: Přidání dubových chipsů do rmutu #156341

    Vážený, mě nejde o docílení rádoby „bariqu“ 😛 . To bych ty chipsy nedával do rmutu ale až do hotového vína, to dá rozum 😉 Dle Vaší reakce soudím, že s tímto postupem nemáte žádné zkušenosti, tak nechápu proč jste na to reagoval… 😉

    odpověď na: Přidání dubových chipsů do rmutu #156332

    Dobrý den,
    chtěl bych se zeptat, jestli máte někdo zkušenost s přidáváním dubových chipsů do červeného rmutu během kvašení ? Mám koupení chipsy z BS, střední vypálení.. Jde mi především o dávkování a jestli to má vůbec smysl to tam dávat. Chtěl bych to dat do Rulandy Modré…

Prohlížíte 8 příspěvků - 16 z 18 (celkem z 18)