Tuhle soupravu také používám a naprostá spokojenost…
Špatně jste pochopil návod!
Při použití na 100/l: První se přidá Tosil,rozmýchá. Dáte nabobtnat želatinu,cca po 30minutách vmýcháte do vína. Necháte vysrážet dle potřeby, já většinou 7-10dní, první dva dny zamýchám pak 5den a nechám usadit. Přetočím z kalů a vmýchám nabobtnalý Bentonit. První 2-3dny zamýchám, nechám sednout, max.po 10dnech stočím,přefiltruji….atd.
Jinak Tosilu se dává 10x větší množství než želatiny,tz. Když víte obsah vína, který potřebujete vyčiřit, vypočítate si množství potřebného Tosilu a to množství vydělte 10 a vyjde Vám potřebné množství želatiny.
Super, děkuji 😀
Asi tuším o jakou barvu jde… Natíral jsem tím kdysi bazén, když jsem byl na brigádě…
Smrdí docela brutálně… ale byl s ní problém v tom, že druhý nátěr rozpouštěl ten první i když se to nechalo týden vytvrdit…
Zkoušel jste to nanášet stříkací pistolí?
Možností je hodně…
Může to být suchem, úžehem od slunce, pozdním ostříháním rosných kořenů… nebo se stala chyba už při výsadbě- nezakrácené kořeny, jalová půda…
Mně se osvědčilo při výsadbě do každé díry nasypat trochu kompostu, polévkovou lžíci hydrogelu, trochu hlíny aby kořeny neležely přímo na kompostu, vložit sazenici, zahrnout do půlky, důkladně prolití vodou cca 5l a po vsáknutí vody zahrnout, zeminu utáhnout a vytvořit růvek. Důležité je včas,cca 1x za měsíc růvek rozhrnout a ostříhat kořínky které vyrůstají z roubu. Růvek nechávám do konce srpna,pak ho rozhrnu cca do října-listopadu, než začnou první mrazíky,pak přiorám k sazenicím hlínu a opět vytvořím růvky.
Děkuji, mrknu na to
Právě, že komaxit se mi moc neosvědčil… A navíc mi v lakovně říkali, že pro styk s potravinami musí být jakýsi speciální, který oni nedělají…
Dobrý den.
Máte, prosím, někdo zkušenosti s nějakou vhodnou barvou na mlýnek, která může přijít do kontaktu s potravinami, konkrétně s hrozny tak že i s kyselinami? Aby se neodlupovala, ale zároveň aby nesmrděla?
Mlýnek mám opískovaný až na kov.
Děkuji
Petrmk, ano z toho jsem také vycházel, navíc předpověď je taková, že nejspíš žádné jaro nebude… děkuji.
Dobrý den. Chtěl bych Vás požádat o radu s výsadbou vinohradu.
S vinohradnictvím začínám, načteného toho mám spoustu, ale některé informace si vyloženě protiřečí… chtěl bych nějakou radu z praxe.
Vybral jsem si odrůdu Solaris na SO4 a Muscaris na K5BB, parafínované, oblast výsadby Troubky okr. Kroměříž.
Sazenice mám objednané a musím si je vyzvednout do konce března. Nastává mi tedy problém v tom, že je nemám kde vhodně uskladnit, abych je mohl vysadit v rozmezí dubna a května.
Je velké riziko vysadit to koncem března, když bych každou sazenici přikryl růvkem hlíny nebo směsí písku a pilin?
Vždyť se běžně dělá i podzimní výsadba a tam se také do mrazíků sazenice nezakoření?
Děkuji.
© 2016-2022 wine.cz – Všechna práva vyhrazena