KarelH

Vytvořené odpovědi

Prohlížíte 4 příspěvky - 1 ze 4 (celkem z 4)
  • Autor
    Příspěvky
  • odpověď na: Srnky #209856

    KarelH
    Účastník
    Poslat vzkaz

    Mohl bych poprosit o fotku nebo schéma toho el. ohradníku? Jde mně o výšku horního drátu a případně zda použít 2 nebo 3 dráty. Díky moc.

    odpověď na: Šroubové uzávěry #201131

    KarelH
    Účastník
    Poslat vzkaz

    Na lahvování vína používám sestavu Enolmatic + uzavíračka šroubových uzávěrů Easy-capper. Systémově stále nejsem schopen dosáhnout čistoty závitu na lahvi (jedná se hlavně o estetickou záležitost). Při výplachu lahve nebo při plnění může dojít k lehkému potřísnění vnějšku závitu. Po delším ležení pak je v závitu lehká plíseň. Máte na to nějaké řešení? Napadlo mě použít spirálu k zatavování kapslí a tím ten závit dokonale vysušit. Když se víno plní v plnící lince, je tam něco takového?

    odpověď na: Vinařská licence #164452

    KarelH
    Účastník
    Poslat vzkaz

    asi to chce všechno přelouskat osobně:

    https://www.wineofczechrepublic.cz/o-nas/vinarska-legislativa.html

    odpověď na: Pěnivost Vína #160745

    KarelH
    Účastník
    Poslat vzkaz

    Asi na to bude mít vliv i průběh kvašení (teplota) a s tím související perlení, ale jako zásadní je množství bílkovin ve víně. Reguluje se to klasicky bentonitem a to víno musí být dostatečně stabilní a na druhou stranu tam musí něco zůstat právě kvůli té pěně. Jinak množství a kvalitě pěny se v Champagne věnuje celý vědní obor.

Prohlížíte 4 příspěvky - 1 ze 4 (celkem z 4)