Juraa

Vytvořené odpovědi

Prohlížíte 10 příspěvků - 1 z 15 (celkem z 22)
  • Autor
    Příspěvky
  • odpověď na: školení vína #207618

    Juraa
    Účastník
    Poslat vzkaz

    Bentonit není zrovna čiřidlo „na jiskru“, nechal bych cca 2 týdny, stočil nebo zrovna přefiltroval jemnýma deskama (S20, S15 dle kalnosti vína), tím budete mít tu „jiskru“ a před láhvováním dosířit – u polosladkého na cca 50 volné a přefiltrovat na sterilních deskách (ST5). Pokud nebudete s plničkou používat i mikrosvíčku, tak polosladké víno uložit do chladu, jinak je dost pravděpodobné, že se víno časem stejně pohne.

    odpověď na: Hydrolis #207281

    Juraa
    Účastník
    Poslat vzkaz

    Mín jak 100kg bych do 250l nedával. A lepší je ten vak nafouknout ještě před lisováním aby vrstva matolín byla po celé výšce, jinak je to nahoře nafuklé až k okraji a koláč se vytvoří jen dole. Co se týče kalů, tak na 170 už se mě docela blbě dělá množtví menší než 50 litrů.

    odpověď na: Registrace vinice / volba sponu #205074

    Juraa
    Účastník
    Poslat vzkaz

    Do 10 ar nemusíte. U většího už je potřeba zažádat o práva na povolení výsadby.

    odpověď na: Klenbová pivnica #204864

    Juraa
    Účastník
    Poslat vzkaz

    Jak píšu, v létě 15 st. Zaizolovany není, což je trochu další problém, protože když intenzivně prší, tak tam prokapava voda.

    odpověď na: Klenbová pivnica #204855

    Juraa
    Účastník
    Poslat vzkaz

    Souhlasím, že metr je málo. Mám cca ten metr a teplota kolísá mezi 6-15 st.

    odpověď na: TK14 a postřikovač #204317

    Juraa
    Účastník
    Poslat vzkaz

    Zdravím, máte někdo zkušenosti s připojením neseného postřikovače za TKčko? „Útahne“ nějaký? Případně jaký. Děkuji


    Juraa
    Účastník
    Poslat vzkaz

    Kromě síry nic nepřidávejte. Tu před lahvováním doplnit na 40-45. Víno by mělo být stabilní, čiré. Pokud má dost kyselin, bude z něj pravděpodobně vypadávat ještě v této době vinný kámen. Ten můžete trochu urychlit vymražením vína (dát demižon na pár hodin na mráz).


    Juraa
    Účastník
    Poslat vzkaz

    Proč ne, jestli je to suché a „hotové“ víno tak bych se toho nebál. Zkontrolujte volnou síru, co nejčistěji naláhvujte, uložte naležato v chladu a temnu. Bude tomu určitě lépe než v načatém demižonu ze kterého byste to upíjel.

    odpověď na: Vak hydrolisu #199962

    Juraa
    Účastník
    Poslat vzkaz

    Taky pořád čekám co ještě vydrží. Mám ho 8 let. Nalisované tak 60 tun hroznů a pořád drží. Lis Lancman.

    odpověď na: Pleseň na povrchu pri čistení #197863

    Juraa
    Účastník
    Poslat vzkaz

    To bude křís. Asi to má málo alkoholu. Přeplavte ho ho ven, trochu zasirte a přidejte krenovou tabletu.

Prohlížíte 10 příspěvků - 1 z 15 (celkem z 22)