Můžete i pyrosulfitem. Mladé víno doporučuju kolem 40 volné SO2. Každé víno chce trošku jiné dávky, zkuste pravidelně měřit a uvidíte jak rychle se vyvazuje.
jj, je to jednoduché. Stačí zkumavka, nalejete 10ml vína a dokapáváte roztok A+B, po zabarvení pak dle dokapaného množství vyhodnotíte kolik má víno volné síry.
Otázka spíš je, kolik volné SO2 víno má. Pokud má míň, tak určitě při stáčení přisířit. Nádoby je nejlepší udržovat plné pořád a když už odeberete, tak přidejte křenové tablety (antiflor), ale stejně bych nenechával rozdělanou nádobu delší dobu.
Zdravím všechny vinaře. Mám otázku ohledně síření vína. Jakým způsobem síříte hotové víno určené k láhvování? Pyrosulfid není uplně vhodný a tekutá síra bývá zase jenom roztok pyrosulfitu. Je na trhu nějaký vhodnější přípravek?