vinar1227

Vytvořené odpovědi

Prohlížíte 2 příspěvky - 1 ze 2 (celkem z 2)
  • Autor
    Příspěvky
  • odpověď na: Sorban draselný #191545

    vinar1227
    Účastník
    Poslat vzkaz

    Dobrý den, máte někdo zkušenost se sorbanem draselným? Filtruji vína deskami, ale skrze ,,teplý,, sklep se občas nějaké sladší v létě pohne i přes dá se říci sterilitu. Rád bych vyzkoušel sorban draselný, ale všude varují před pachutí po pelargoniích při plnění předem – což nějak nechápu když v lahvích to nevad a v uzavřené nádobě snad ano?. Máte někdo zkušenost s přidáním i když nelahvujete, třeba do nerezových nádob? Předpokládám, že se přidává, až po filtraci. Musí se pak víno po použití sorbanu stáčet – tedy zda se něco vysráží, případně za jak dlouho? Nemění se přidáním nějak chuť vína?

    Všem moc díky za odpovědi

    odpověď na: Síření červeného vína #160153

    vinar1227
    Účastník
    Poslat vzkaz

    Dobrý den rád bych se zeptal na Vaše zkušenosti se sířením červeného vína. Na kolika mg volné síry držíte při zrání červená vína a do lahví na archivaci dáváte na 40 mg volné?

Prohlížíte 2 příspěvky - 1 ze 2 (celkem z 2)