suty

Vytvořené odpovědi

Prohlížíte 2 příspěvky - 1 ze 2 (celkem z 2)
  • Autor
    Příspěvky
  • odpověď na: vodní lis #212133

    suty
    Účastník
    Poslat vzkaz

    Dobrý den, díky moc za rychlou odpověď. Bohužel s bag-in-boxy mám zatím zkušenost jen jako spotřebitel – mošt v nich v uzavřeném stavu vydrží velice dlouho. Do budoucna bych je také chtěl zkusit plnit. Aktuálně svařujeme mošt v brutaru – tj. 70l smaltovaná nádoba původně učená na ohřev vody. Hřejeme na teplotu 70C a pak stáčíme do skleněných 0,7l lahví s korunkovým uzávěrem, ihned uzavřeme, obrátíme krátce vzhůru nohama a pak necháme zchladnout. Pro vlastní potřebu to zatím takhle stačí, ačkoliv je to trochu nešikovné. Několik lahví z várky 200l se někdy zkazí, ale jinak máme mošt na celý rok. Vymyté lahve předtím nahříváme v troubě na 100C kvůli sterilizaci. Jsem k dispozici pro případné další upřesnění. Zdravím. Vláďa Šuťak

    odpověď na: vodní lis #212115

    suty
    Účastník
    Poslat vzkaz

    Dobrý den, omlouvám se, dotaz se netýká přímo vína. Chci se zeptat, zda má někdo zkušenost s vodním lisem Lancman, chci ho koupit na lisování moštu z drcených jablek či hrušek. Děkuji za laskavé odpovědi.

Prohlížíte 2 příspěvky - 1 ze 2 (celkem z 2)