Vytvořené odpovědi

Prohlížíte 3 příspěvky - 1 ze 3 (celkem z 3)
  • Autor
    Příspěvky
  • odpověď na: loňské sazenice nauburg #153979

    srpik
    Účastník
    Poslat vzkaz

    Ahoj, letos jsem sadil 200 hlav. Použito 5g hydrogelu k jedné sazenici. Vinice je v Praze je na terasách a já jsem úplně nahoře ( největší sucho ).

    Z počátku zádné ztráty, ale teď to vidím zatím na 10%, ale nárůst je opravdu malý 30-40cm tako uvidíme co udělá zima. Jednou týdně jse záleval cca. 3L vody k sazenici.

    A ted to hlavní proč sem píšu – na jeden půl řádek jsem dal netkanou textílii a ten rozdíl je obrovský. 100% úspěšnost a hlavy jsou 2x tak větší. Ted si nadávám, že jsem to nudělal všude :o(

    odpověď na: Vinohrad hnojení rada #151589

    srpik
    Účastník
    Poslat vzkaz

    Ahoj souhlasil bych s lu-čen-čan. Správně by se to rigolování mělo provádět aspoň rok dopředu. Ve hloupce 60 cm. Kompost a nebo hnůj jsou lze použít oba. Potom to dohnojování na povrch nemá moc efekt, protože se toho do hloubky 60 cm moc nedostane a pokud je to ve svahu tak ještě míň.

    odpověď na: Lahvování vína #150301

    srpik
    Účastník
    Poslat vzkaz

    Možností je tady opravdu několik…supermarkety používají sorban draselný, který ve víně absolutně všechno zabije a ořeže.Víno je pak, ale mrtvý a vůbec nezraje. Ale nechci tvrdit, že všechna vína se takhle dělají, ale nevěřím tomu, že ten stres a tepelný šok by normální víno vydrželo.

    Druhá možnost je koupit kvalitní např. deskový filtr a k tomu svíčkový filtr a pomoci plničky naplnit. A ještě si nechat změřit termolabilní bílkoviny.

    A třetí možnost asi nejlepší pro menšího vinaře je nechat to vyvřít do sucha a jak píše jaromír nechat to ležet 1-3roky a pak lahvovat. Dneska neni na nic čas tak se to honí technologíí, ale ta je pro menší vínaře drahá.

Prohlížíte 3 příspěvky - 1 ze 3 (celkem z 3)