nezmar

Vytvořené odpovědi

Prohlížíte 4 příspěvky - 1 ze 4 (celkem z 4)
  • Autor
    Příspěvky
  • odpověď na: Filtrace vína #196197

    nezmar
    Účastník
    Poslat vzkaz

    Mám dotaz 🙂

    Nezkoušel jste někdo použít k samospádovému filtru systém podtlakového nasávání? Mám taky vždy problémy se zavzdušňováním filtru a hlavně se mi nechce nosit demižony do patra ,aby byl dole tlak. Myslím že jako zdroj podtlaku by šel využít kompresor z ledničky ,ale nevím jak regulovat jeho velikost. Mám strach, aby mi při zanesení filtru demižon neimplodoval.
    Toto mě inspirovalo https://www.youtube.com/watch?v=YMSpavDvM9w
    Přijde mi to docela šetrný k vínu, pokud se hadička s přefilrovaným vínem prodlouží až ke dnu demižonu aby to tam tak neprskalo.

    Předem dík

    odpověď na: Kal po ochlazení vína #170500

    nezmar
    Účastník
    Poslat vzkaz

    Zdravim

    ještě mě napadlo jestli by nestačilo dát víno vychladit ,aby se vysrážel ten vinný kámen a potom celý objem přefiltrovat.Při dalšim schlazením (uložení lahve do lednice) by se už asi neměl ojevit.
    Co vy na to??

    odpověď na: Kal po ochlazení vína #170467

    nezmar
    Účastník
    Poslat vzkaz

    Zdravim a dík za odpověďi

    Myslím si že je to asi vinný kámen .Jsou to stejné krystalky jaké zbyly na dně a stěnách demižónu při stáčení po Deacidu. Když jsem lahev vyndal z lednice tak se to tím pohybem rozvýřilo ,ale po cca 1/2 hodině bylo zas čirý s usazeninou na dně lahve.Víno se vypilo a ve skleničce pak na dně taky zbylo pár krystalků. Na čiření jsem použil Neoclar a ten by měl už bentonit obsahovat.Přisířeno pyrosiřičitanem na 25mg volné síry.Víno mám pro vlastní spotřebu :-)) jen 100litrů ale už teď z něj mám radost.Mých 150 hlav je vinařům asi pro usmání ,ale baví mě to 🙂

    odpověď na: Kal po ochlazení vína #170458

    nezmar
    Účastník
    Poslat vzkaz

    Dobrý den.
    Jsem úplný nováček.Mám letos první ůrodu z mé pidi vinice .Víno jsem po třetím stáčení lehce upravil Deacidem a po týdnu stočil přes 10.fitr.Víno je krásně čiré a chuť
    pro mě překvapivě dobrá.Část jsem si odlil a dal do lednice a po třech dnech se víno zakalilo krystalky .Chuť se nezměnila.Počítal jsem s tím že ho před lahvováním přefiltruji před steril. 20.Pomůže to aby se po
    ochlazení nekalilo??
    Předem dík za radu

Prohlížíte 4 příspěvky - 1 ze 4 (celkem z 4)