Prodám cca 150 L odrůdy Cabernet moravia k doškolení.
Po jablečno-mléčné fermentaci, stočeno z kvasnic.
65-70kč/L dle množství.
Velkopavlovická oblast.
Tel. 728 437 690
Stále nikdo žádnou zkušenost?
z popisu: Na základě principu dvojího měření hustoty: první měření s alkoholem a druhé měřením bez alkoholu (po odpaření).
To znamená, že je nutné odpařit vodu? Nebo to funguje jako moštoměr? Naplním odměrný válec kvasícím moštem a vložíš „váhu navíno“?
Zdravím,
chci se zeptat na vaše zkušenosti – čím nejlépe vytyčit pozemek, kde se bude sadit hydrovrtem napojeným na postřikovač?
Možnosti, o kterých uvažuji:
Výsadba bude více jak 1500ks sazenic.
Děkuji za Vaše zkušenosti.
Jedna z cest je použít aktivní uhlí, ovšem spolu s barvou se sníži i aromatický profil vína (jak vůně, tak chuť).
Dle mého názoru se nastartavolo biologické odbourávání kyselin (JMF) kvůli vysokému PH (pokud se tedy jedná o opravdu suché víno). Síření dle mého názoru nepomůže. V případě silného zasíření hrozí to, že víno zůstane ve stejném stavu jako je teď (jak píšete oxidativní tény, spálená guma apod.) a už se to z toho nevyvětrá. Takže podle mě nezbývá nic jiného než počkat, zda začne odbourávat a nebo použít sterilní filtrace a upravit PH (dokyselit) s neurčitým výsledkem.
Dobrý den,
rád bych se zeptal těch zkušenější v pěstování PIWI odrůd.
Jaký spon máte vysázen a jak jste s tímto sponem spokojeni z toho pohledu, že většina PIWI odrůd je bujnějšího růstu.
Na kolik oček jakou odrůdu střiháte, při jakém sponu a podnoži? Zda jste s tímto sponem spokojeni nebo ne.
Ptám se z toho důvodu, že chci z jara vysazovat Souvignier gris a Saphira na podnožích 125AA ve sponu 0,9m x 1,8m. Jde mi hlavně o mezery mezi sazenicemi zda bude 90 cm dostačující (případně jestli má někdo zkušenost se vzdáleností např. 80 cm u těchto odrůd)?
Děkuji za reakce.
Mám taky nesený postřikovač 200L za TK, ale rád bych jej předělal na tažený z výše ovedeného důvodu od Kodaka. Můžete sem hodit fotku Vašich tažených postřikovačů za TK? Děkuji.
Zdravím, podařilo se problém nějak vyřešit? V současné době mám stejný problém….
Budu zkoušet vypláchnout 3% roztokem uhličitanu sodného (soda), nevím zda pomůže tak se radši ptám zkušenějších. Případně jestli má cenu vyplachovat roztokem hydroxidu sodného případně kolikaprocentní roztok nebo kolik 98% hydroxidu sodného na 100L sud.
Zkoušel jsem zapálit svíčku a v pořádku hoří uvnitř sudu.
Díky
Zdravím,
rád bych se zeptal, zda máte někdo zkušenosti s ležením červeného vína v akátovém sudu nikoli v dubovém?
Budu rád za všechny postřehy a názory, zda to vůbec zkoušet či nikoliv. Mám totiž nevyužitý akátový sud a přebytek letošního Cabernet moravia.
Díky
Zřejmě se nic moc nestane, akorát pokud necháš dokvasit do konce bude mít víno 23° 13,7% alkoholu. Takže řešení je – nenechát dokvasit do konce, aby tam zůstal nějaký zbytkový cukr.
© 2016-2022 wine.cz – Všechna práva vyhrazena