MS

Vytvořené odpovědi

Prohlížíte 10 příspěvků - 16 z 27 (celkem z 27)
  • Autor
    Příspěvky
  • odpověď na: Cabernet moravia k doškolení #311411

    MS
    Účastník
    Poslat vzkaz

    Prodám cca 150 L odrůdy Cabernet moravia k doškolení.
    Po jablečno-mléčné fermentaci, stočeno z kvasnic.

    65-70kč/L dle množství.

    Velkopavlovická oblast.
    Tel. 728 437 690

    odpověď na: Váha na víno VINOFERM s teploměrem #253661

    MS
    Účastník
    Poslat vzkaz

    Stále nikdo žádnou zkušenost?
    z popisu: Na základě principu dvojího měření hustoty: první měření s alkoholem a druhé měřením bez alkoholu (po odpaření).
    To znamená, že je nutné odpařit vodu? Nebo to funguje jako moštoměr? Naplním odměrný válec kvasícím moštem a vložíš „váhu navíno“?

    odpověď na: Vytyčení výsadby #205814

    MS
    Účastník
    Poslat vzkaz

    Zdravím,

    chci se zeptat na vaše zkušenosti – čím nejlépe vytyčit pozemek, kde se bude sadit hydrovrtem napojeným na postřikovač?
    Možnosti, o kterých uvažuji:

    1. provázek s vyznačením kam má přijít sazenice (vždy dva řádky a poté přesunout na další dva)? Případně jak nejlépe/nejrychleji vyznačit na provázku vzdálenost sazenic
    2. udělat to vápnem na každé místo, kam má přijít sazenice nasypat lžičku vápna (vydrží údajně i déšť)?
    3. vykolíkovat každou sazenici?

    Výsadba bude více jak 1500ks sazenic.

    Děkuji za Vaše zkušenosti.

    odpověď na: snížení barvy u růžového #205181

    MS
    Účastník
    Poslat vzkaz

    Jedna z cest je použít aktivní uhlí, ovšem spolu s barvou se sníži i aromatický profil vína (jak vůně, tak chuť).

    odpověď na: Rokvašené? víno #205158

    MS
    Účastník
    Poslat vzkaz

    Dle mého názoru se nastartavolo biologické odbourávání kyselin (JMF) kvůli vysokému PH (pokud se tedy jedná o opravdu suché víno). Síření dle mého názoru nepomůže. V případě silného zasíření hrozí to, že víno zůstane ve stejném stavu jako je teď (jak píšete oxidativní tény, spálená guma apod.) a už se to z toho nevyvětrá. Takže podle mě nezbývá nic jiného než počkat, zda začne odbourávat a nebo použít sterilní filtrace a upravit PH (dokyselit) s neurčitým výsledkem.

    odpověď na: PIWI pěstování – spon #204856

    MS
    Účastník
    Poslat vzkaz

    Dobrý den,

    rád bych se zeptal těch zkušenější v pěstování PIWI odrůd.

    Jaký spon máte vysázen a jak jste s tímto sponem spokojeni z toho pohledu, že většina PIWI odrůd je bujnějšího růstu.
    Na kolik oček jakou odrůdu střiháte, při jakém sponu a podnoži? Zda jste s tímto sponem spokojeni nebo ne.
    Ptám se z toho důvodu, že chci z jara vysazovat Souvignier gris a Saphira na podnožích 125AA ve sponu 0,9m x 1,8m. Jde mi hlavně o mezery mezi sazenicemi zda bude 90 cm dostačující (případně jestli má někdo zkušenost se vzdáleností např. 80 cm u těchto odrůd)?

    Děkuji za reakce.

    odpověď na: TK14 a postřikovač #204329

    MS
    Účastník
    Poslat vzkaz

    Mám taky nesený postřikovač 200L za TK, ale rád bych jej předělal na tažený z výše ovedeného důvodu od Kodaka. Můžete sem hodit fotku Vašich tažených postřikovačů za TK? Děkuji.

    odpověď na: sud #201506

    MS
    Účastník
    Poslat vzkaz

    Zdravím, podařilo se problém nějak vyřešit? V současné době mám stejný problém….
    Budu zkoušet vypláchnout 3% roztokem uhličitanu sodného (soda), nevím zda pomůže tak se radši ptám zkušenějších. Případně jestli má cenu vyplachovat roztokem hydroxidu sodného případně kolikaprocentní roztok nebo kolik 98% hydroxidu sodného na 100L sud.
    Zkoušel jsem zapálit svíčku a v pořádku hoří uvnitř sudu.
    Díky

    odpověď na: Akátový sud na červené víno #201125

    MS
    Účastník
    Poslat vzkaz

    Zdravím,

    rád bych se zeptal, zda máte někdo zkušenosti s ležením červeného vína v akátovém sudu nikoli v dubovém?
    Budu rád za všechny postřehy a názory, zda to vůbec zkoušet či nikoliv. Mám totiž nevyužitý akátový sud a přebytek letošního Cabernet moravia.

    Díky

    odpověď na: přeslazený mošt #199083

    MS
    Účastník
    Poslat vzkaz

    Zřejmě se nic moc nestane, akorát pokud necháš dokvasit do konce bude mít víno 23° 13,7% alkoholu. Takže řešení je – nenechát dokvasit do konce, aby tam zůstal nějaký zbytkový cukr.

Prohlížíte 10 příspěvků - 16 z 27 (celkem z 27)