maoditab1

Vytvořené odpovědi

Prohlížíte 2 příspěvky - 1 ze 2 (celkem z 2)
  • Autor
    Příspěvky
  • odpověď na: voda na snížení kyselosti vína #162812

    maoditab1
    Účastník
    Poslat vzkaz

    Pro Kučera: Čekal jsem všechny možné názory, ale od idiotů ne (for Kučera) 🙂

    odpověď na: voda na snížení kyselosti vína #162714

    maoditab1
    Účastník
    Poslat vzkaz

    Zdravím všechny. Mám takový neobvyklý dotaz. Již třetím rokem dělám bíle a růžové víno. (odrůdy Solaris,Rondo, Souvignier gris) během těch tří let se mi zdálo že jsou vína dobrá s vyšší kyselinkou, ALE 🙂 U nás v práci jsem dostal kolegy který bydlí na hranicích Ukrajiny a Slovenska oblast Berehovo a víno chutnal a řekl že je kyselé. Míval 2 Ha vinohradu a víno sám vyraběl a řekl mi že kvůli snížení kyselosti vína i když třeba Solaris měl po pomletí 23 st. cukru, tak tam mám dát ještě cukry a na cca 150 litrů rmutu dát cca 10 litrů vody. Já jsem na něho koukal jak puk že to není možný. Ale jak říkám povídal mi že to dělal několik desítek let i jeho otec a on taky a vína měl vinikající. Tak jsem z toho trošku paf 🙂 Jaký na to máte názor? Martin

Prohlížíte 2 příspěvky - 1 ze 2 (celkem z 2)