jprudek

Vytvořené odpovědi

Prohlížíte 1 příspěvek (celkem z 1)
  • Autor
    Příspěvky
  • odpověď na: Polo víno #166763

    jprudek
    Účastník
    Poslat vzkaz

    Když už se zdá víno dostatečné (s požadovaným obsahem zbytkového cukru) tak prudce zchladit, např. suchým ledem, na teploty méně než 5°C, stočit z kvasnic a zasiřit na 100mg/l oxidem siřičitým -> případně pyrosulfidem (nutno ale přepočítat!!), nebát se toho, on časem vypadne.. no a pak znovu stočit, a filtrace, je potřeba pak kontrolovat volný oxid s. měl by být kolem 30mg/l.. samozřejmé je při stáčení sanitace nádob, nesmí být žádný vliv, který by opět mohl spustit kvašení (zbytky kvasnic atd..)..

Prohlížíte 1 příspěvek (celkem z 1)