Polo víno

Zvolené téma obsahuje celkem 2 odpovědi. Do diskuze (3 diskutující) se naposledy zapojil uživatel  Grower a poslední změna proběhla 1.9.2017.

Prohlížíte 3 příspěvky - 1 ze 3 (celkem z 3)
  • Autor
    Příspěvky
  • #166738 odpověď

    greib458
    Účastník
    Poslat vzkaz

    Dobrý den, jak udržujete víno, aby se nerozkvasilo, at už polosuché nebo polosladké. Množství jen v demižonech do 50L. Síry jsem naměřil cca 25mg/l a ve sklepě mám v zimě 8 a v letě 13´C. Nebo nějaký postup pro zastavení kvašení, aby bylo víno nasládlé? DĚKUJI

    #166763 odpověď

    jprudek
    Účastník
    Poslat vzkaz

    Když už se zdá víno dostatečné (s požadovaným obsahem zbytkového cukru) tak prudce zchladit, např. suchým ledem, na teploty méně než 5°C, stočit z kvasnic a zasiřit na 100mg/l oxidem siřičitým -> případně pyrosulfidem (nutno ale přepočítat!!), nebát se toho, on časem vypadne.. no a pak znovu stočit, a filtrace, je potřeba pak kontrolovat volný oxid s. měl by být kolem 30mg/l.. samozřejmé je při stáčení sanitace nádob, nesmí být žádný vliv, který by opět mohl spustit kvašení (zbytky kvasnic atd..)..

    #166784 odpověď

    Grower
    Účastník
    Poslat vzkaz

    Pokud nechcete mít z vína nepitelný bolehlav tak určitě nesiřte na 100mg/l !!!!! I první síření stačí mezi 30-40mg/l.
    Pokud máte ve sklepě max. 13 stupnů máte na půl vyhráno. Udržujte čistotu. Filtrace až na jaro.

Prohlížíte 3 příspěvky - 1 ze 3 (celkem z 3)
Odpověď na: Polo víno
Osobní informace: