Luboš Havelka

Vytvořené odpovědi

Prohlížíte 4 příspěvky - 1 ze 4 (celkem z 4)
  • Autor
    Příspěvky
  • odpověď na: Síra #201207

    Zdravím.
    Mám problém. Při zastavování kvašení jsem chtěl nechat zbytkový cukr ve víně a chytal jsem to na poslední chvíli. Měl jsem strach aby se to hned zastavilo a tak jsem zastavil pyrákem, dle množství uvedeného na balení a pro jistotu jsem ještě zasiřil demijony platkovou sírou…1/3 na 50L. Teď po stočení a odkalení je víno extrémně přesiřené 😞 Je něco čím se dá síra srazit? Nedá se to téměř pít. Děkuji za jakoukoliv informaci.

    odpověď na: Nedokvášení ??? #170916

    Vyzkouším. Děkuji za radu. Dám pak vědět…

    odpověď na: Nedokvášení ??? #170906

    Díky za info, to už dělám taky 3 týdny…

    odpověď na: Nedokvášení ??? #170898

    Prosím o pomoc. Mám problém s RB a RV. Nechtějí mi dokvasit. RB cukernatost 23 a RV 22. Umělé kvasinky od Lipery, start kvasu perfektní až po burčák, který byl pitelný více než týden. Stále to prská, ale málo a je to chuťově furt za hranicí burčáku. Dával jsem živnou sůl a topil jsem tomu, pořád nic.

Prohlížíte 4 příspěvky - 1 ze 4 (celkem z 4)