Protoze nemam inu moznost takze stejnak nemam co stratit. Neskutecne jak su tady lude namysleny.
Nemam nic take co by sem tam mohel dat a ani nemam minulorocne vino to je uz prec ale dneska sem demizon otevrel a vuna sa zda byt pekna a podla chuti myslím ze víno zkazene neni a vsimel sem si ze sa na hladine vytvorila bublinka a potom dalsi a aj v chuti sem citil velmi malunke sumeni takze sem sa rozhodel ze aj ked je tam ten povlak tak to pretacat nebudem a raci sem to vino zamisal a uvidim ci sa rozbehne ta fermentacia.
Dakujem pekne za rady ale vino na doliati nemam a nemam ani vinovicu (sem zacatecnik) tak rozmislam ze bych ho bud roztridil do mensich demizonu ( jenze ti mam as moc male 10, 5, 5, atd…) aby byli plne alebo to rovno zaflaskujem coz je asi moc nerozumne jelikoz vino sa stale cisti a este by sa mohlo stat ze bi to na jaro zacalo fermentovat. Co mislite ?
Dobrý den, v demizone na hladine cerveneho vina sa vytvara jakysi bily povlak je to plesen? Da sa s tim este neco robit?
To je mi jasné že 100% odolná odroda neexistuje ale proste to nechcem stríkat pesticidama a fungicidama a podobnýma sr*čka*a ale radši nejakíma biopostrekama a to též iba minimálne. A radši to pestovat ekologickýma zpúsobama aj keď je to náročnejší ale aspoň to nebude obsahovat tolko jedú. A práve proto chcem rezistentné odrody aby sa to vúbec ekologicky pestovat dalo. A díky za príspevky.
Zdravím, poznáte nejaké muštové bílé a červené odrody révy které není treba stríkat jedama ?
Ano ja vim ze ma pravdu asi to bila fakt blba otazka za to sa teda omluvam. Ale tes sa nemosi hned navazat kazdy nejak zacinal. Kazdopadne dakujem za radu urobim to tak snat to nijak nespackam. Este raz dekuju za radu.
Vy ste také určite nevedel hned na poprvé spravit víno ale jestli máte penize aby ste si mohel kupovat knihy a mate okolo seba ludi co vam poradili tak sa potom dobre machruje co. Ale ja nemam zadne knihy ani nikoho nepoznam kdo by mi s vínem poradil a tak si mosim poradit sám. Tak sa do mna nenavázajte. Je videt ze ste sam nikdy nic nedosahel..
Ja sem pred naplnením nádoby nádobu visíril sirným knotem a po 2 hodinách ešte vyplachel vodu a potom naplnil vinem to by mnelo stačit. A na odkyseleni sem uhličitan vapenaty nezehnal ale mozem to spravit aj hydrogenuhličitanem draselným ne ?
Dobrý den, mám 50 L mladé červené víno a včera sem ho prvý krát stáčal z velkých kalú a čul sem že ževraj kyselina citronova sa pridává do vína proti chorobám a jak konzervant. A ja by sem chcel veďet jestli možem demižon odšpuntovat pridat kyselku a zašpuntovat bez stočení do novej nádoby? Akorat je to víno dost kyselé a nevim mohel bych spravit to ze dám do vína trochu kyselky napr. štvrť krabičky a neskúr odkyselit prípravkem? Alebo ju raci do vína nemám dávat kedze je samo kyselé? Prosím poraďte. Dakujem za odpovedi.
© 2016-2022 wine.cz – Všechna práva vyhrazena