Povlak

Zvolené téma obsahuje celkem 8 odpovědí. Do diskuze (6 diskutujících) se naposledy zapojil uživatel  Kucera a poslední změna proběhla 11.11.2016.

Prohlížíte 9 příspěvků - 1 z 9 (celkem z 9)
  • Autor
    Příspěvky
  • #157483 odpověď

    FilipV
    Účastník
    Poslat vzkaz

    Dobrý den, v demizone na hladine cerveneho vina sa vytvara jakysi bily povlak je to plesen? Da sa s tim este neco robit?

    #157484 odpověď

    to je křís – vzniká ve vínech s nižším obsahem alkoholu – doli demižón až po vrch tak abys povlak vyplavil, udržuj demižón plnej, nekeří tady radili lupnout tam trošičku vínovice, ta zabraňuje dalšímu vznikání křísu. pomáhá taky antiflor tabletka.

    #157485 odpověď

    richwine
    Účastník
    Poslat vzkaz

    To bude birza. Treba doliat tolko vina aby sa ten vrchny biely povlak odplavil. Pravidelne dolievat. V niektorych pripevkoch radili s rozprasovacom na hladinu postriekat vinovicu.

    #157490 odpověď

    FilipV
    Účastník
    Poslat vzkaz

    Dakujem pekne za rady ale vino na doliati nemam a nemam ani vinovicu (sem zacatecnik) tak rozmislam ze bych ho bud roztridil do mensich demizonu ( jenze ti mam as moc male 10, 5, 5, atd…) aby byli plne alebo to rovno zaflaskujem coz je asi moc nerozumne jelikoz vino sa stale cisti a este by sa mohlo stat ze bi to na jaro zacalo fermentovat. Co mislite ?

    #157517 odpověď

    benny21
    Účastník
    Poslat vzkaz

    Urcite to neflasujte. Nemozete to doliat inym vinom (vase minulorocne, alebo aj cudzie podobne)?
    Alebo dat do toho demizonu nieco na zdvihnutie hladiny – nejake kamene, alebo nerezove zavazie alebo dobre zavrety sacok na mrazenie napriklad s pieskom vnutri…alebo co Vam napadne?
    Alebo si teda zozente vacsie demizony.

    A tiez pomaha aj trosku disiricitanu posypat na hladinu a nemiesat. Ale fakt trosku ako ked solite – ale je to len docasne / preventivne riesenie.

    #157562 odpověď

    FilipV
    Účastník
    Poslat vzkaz

    Nemam nic take co by sem tam mohel dat a ani nemam minulorocne vino to je uz prec ale dneska sem demizon otevrel a vuna sa zda byt pekna a podla chuti myslím ze víno zkazene neni a vsimel sem si ze sa na hladine vytvorila bublinka a potom dalsi a aj v chuti sem citil velmi malunke sumeni takze sem sa rozhodel ze aj ked je tam ten povlak tak to pretacat nebudem a raci sem to vino zamisal a uvidim ci sa rozbehne ta fermentacia.

    #157566 odpověď

    petrmk
    Účastník
    Poslat vzkaz

    Proč se zde ptáte, když to takhle poděláte – po svém??

    #157585 odpověď

    FilipV
    Účastník
    Poslat vzkaz

    Protoze nemam inu moznost takze stejnak nemam co stratit. Neskutecne jak su tady lude namysleny.

    #157606 odpověď

    Kucera
    Účastník
    Poslat vzkaz

    Komu neni rady tomu neni pomoci 😀

Prohlížíte 9 příspěvků - 1 z 9 (celkem z 9)
Odpověď na: Povlak
Osobní informace: