Charvy

Vytvořené odpovědi

Prohlížíte 1 příspěvek (celkem z 1)
  • Autor
    Příspěvky
  • odpověď na: Měření zbytkového cukru #232069

    Charvy
    Účastník
    Poslat vzkaz

    Ja jsem zkusil mereni cukromerem ve vinu. Koupil jsem vino s deklarovanym zbytkovym cukrem,12% alkoholu a zacal merit pri teplote 20°C. Doslazovanim jsem zjistoval o kolik se zvedne hodnota na plovaku. Vyslo mi nasledujici, ale nevim, zda to neni zcela chybne. Pro me jako zacinajiciho staci orientacni vysledek. 10g/litr mi ukazalo 1,5 stupne nad nulu. Na nule bylo 20g; 1°= 30g; 2°=40g; 3°= 50g; 4°=60g, 5°=70g, 6°= 80g. Dal jsem mereni neprovadel, cukr uz se nechtel moc rozpoustet, a myslim si, ze doslazovanim a michanim i se i koncentrace alkoholu snizovala. Nevim, jak se k memu pokusu postavi odbornici (asi se mi vysmeji) ale pro moje orientacni mereni si myslim, ze staci. Pro me je stejne dulezitejsi, jestli mi podomacku vyrobene ovocne vino chutna, neni mi po nem spatne ani behem konzumace, ani druhy den.

Prohlížíte 1 příspěvek (celkem z 1)