Cem123

Vytvořené odpovědi

Prohlížíte 6 příspěvků - 1 z 6 (celkem z 6)
  • Autor
    Příspěvky
  • odpověď na: Zákal v lahvi #209196

    Cem123
    Účastník
    Poslat vzkaz

    Mířil jsem spíše tam, jestli to nebude spíš zákal žekezitý či něco podobného. S ničím takovým totiž nemám zkušenost.

    Měření téčkem jsem pokládal za důvěryhodné, ale pokud máte špatnou zkušenost, bude třeba si na to dát pozor. Díky!

    odpověď na: Zákal v lahvi #209175

    Cem123
    Účastník
    Poslat vzkaz

    Zdravím, v lahvi se mi vytvořil opakovaně vytvořil zákal, opakovaně i po přelahvování (včetně sterilní filtrace).
    Jedná se o suché bílé víno, takže refermentace by to být neměla a víno je bez bílkovin (po měření roztokem T).

    Zákal dělá světlý závoj v lahvi a při ležení lahve se sediment usazuje na stěně.

    Může mi někdo pomoct objasnit původ tohoto zákalu, nebo po čem jít, aby se mi už nic podobného neopakovalo?

    odpověď na: Registrace vinice / volba sponu #205178

    Cem123
    Účastník
    Poslat vzkaz

    Žádá se do konce února, včera bylo požádáno o 168ha z limitu 181ha.

    odpověď na: Rokvašené? víno #205159

    Cem123
    Účastník
    Poslat vzkaz

    JMF jsem z mošností vyloučil kvůli udržování volné síry a nízké teplotě sklepa – méně než 14°C. Všechny zdroje uvádí, že bakterie JMF jsou pod 15°C inhibovány.

    odpověď na: Rokvašené? víno #205128

    Cem123
    Účastník
    Poslat vzkaz

    Zdravím, ve dvou demižonech mám suché vína s vysokým PH (3,8), volná síra byla stabilní (45mg/l volné) a nevyvazovala se, avšak v posledních dnech se objevil vcelku velký pěnový kroužek na povrchu a víno začalo perlit, den po začátku perlení je síra vyvázaná pod 20 mg/l, objevují se ve vůni oxidativní tóny (nádoba je neustále doplněná, s minimální oxidační plochou) s přechodem až téměř do spálené gumy (můj dojem). Pokus o zasíření na 55 mg/l zbytečný, další den byla opět vyvázaná a zbylo mi tam opět 20mg/l volné síry.

    Hlavně kvůli rychle nastupujícím oxidativním tónům se asi nejedná o běžnou refermentaci, máte s tím někdo zkušenosti?

    odpověď na: Evidence o zásobách produktu #204299

    Cem123
    Účastník
    Poslat vzkaz

    Zdravím,

    jdu za váma možná s hloupou otázkou, je nutné evidovat i nádoby s malým objemem, tedy 50, 30, a 15l demižony?
    Jde o to, že při evidování všech nádob budu potřebovat přes sto skladových karet. Jak to vidíte/řešíte?

    Díky

Prohlížíte 6 příspěvků - 1 z 6 (celkem z 6)