bredik

Vytvořené odpovědi

Prohlížíte 2 příspěvky - 1 ze 2 (celkem z 2)
  • Autor
    Příspěvky

  • bredik
    Účastník
    Poslat vzkaz

    Když jsem citován, zkusím upřesnit Vin_Jc. Můj názor na Nero popsal dobře, je to sice chutná odrůda a dosahuje vysoké cukernatosti, ale jako stolní odrůda na jídlo má příliš velká semena. Co se týká jejího využití na víno, to jsem nezkoušel, takže si netroufám hodnotit. Také si myslím, že odolnost k plísni révové je u Nera jen průměrná.
    Co se týká Marquette, tak není pravda, že by u mně Marquette špatně rostl, spíš přesně naopak. U mne na těžkých hanáckých půdách byl růst této odrůdy enormní a musím poznamenat, že tato odrůda je velmi náročná na zelené práce. Když to přeženu, tak zálistky rostou tempem metr za den a je to asi jediná odrůda, u které tuto „disciplínu“ nezvládám. Bohužel se silným růstem není v mých podmínkách spojený vysoký výnos, ten je spíše podprůměrný. Marquette se v nevinařských oblastech vyznačuje vysokým obsahem kyselin, proto je nutné buď použití ve směsi nebo nechat zbytkový cukr, jak je zmíněno výše. Odolnost k plísni révové je dobrá, ale v horších letech bývají listy napadeny. Padlí se u mě na něm také objevuje, asi z amerických odrůd na listech nejdříve, hrozny díky cukernatosti nebývají napadeny.

    odpověď na: solaris #150026

    bredik
    Účastník
    Poslat vzkaz

    100 řízků by se mohlo najít, ale u Prostějova

Prohlížíte 2 příspěvky - 1 ze 2 (celkem z 2)