Antonio

Vytvořené odpovědi

Prohlížíte 2 příspěvky - 1 ze 2 (celkem z 2)
  • Autor
    Příspěvky
  • odpověď na: Měření zbytkového cukru #198574

    Antonio
    Účastník
    Poslat vzkaz

    Prosím o radu,lze nějakým způsobem měřit zbytkový cukr v kvasícím moštu/víně podomácku?
    Např.pomocí cukroměru 0-10%?(jakým způsobem převést naměřené procenta na g/L?popř.refraktometr?stupnice Brix.)
    Chtěl bych si pohlídat výrobu polosuchého víno samozřejmě podle chuti,ale i pomocí měření.Máte někdo vyzkoušený postup s cukroměrem? Děkuji

    odpověď na: Měření zbytkového cukru #198318

    Antonio
    Účastník
    Poslat vzkaz

    Dobrý den, obnovuji diskuzi:lze nějakým způsobem měřit zbytkový cukr v kvasícím moštu/víně podomácku?
    Například pomocí cukroměru 0-10%. Popřípadě, jakým způsobem převést naměřené procenta na g/L?Nebo pomocí refraktometru?stupnice Brix.
    Chtěl bych si pohlídat polosladké víno pomocí měření. Děkuji

Prohlížíte 2 příspěvky - 1 ze 2 (celkem z 2)