Zdravím, chci se zeptat na nějaký tradiční, osvědčený postup při lahvování vína. Jaké přípravky používáte ke stabilizaci vína v láhvi? Mám zkušenosti se sorbanem draselným, používá někdo něco jiného? Protože v poslední době se mi v láhvích tvoří bílé vločky na spodu láhve, po promíchání to plave v celé láhvi a nedělá to dobrý dojem. A právě nevím, jestli to nezpůsobuje sorban draselný, i když by měl být rozpustný ve vodě. Nečistotu v láhvi bych vyloučil,používám čisté,nové láhve a před lahvováním ještě propláchnu vodou. A dále většinou lahvuji bez přidání tekuté síry, jsem zvyklý sířit pouze plátkovou sirou sudy a demižony. Zjišťujete tedy před lahvováním množství síry ve víně a případně přidáváte? Nějaký jednoduchý postup na zjištění síry a případně o kolik je potřeba dosířit před lahvováním? Jestli přímo do demižonu a pak stáčet do lahví nebo jakým způsobem to porvádíte?
Děkuji za radu.