Domácí výrobu vina a burčaku pro nováčka.

Úvodní stránka Fóra Vinařská sekce Domácí výrobu vina a burčaku pro nováčka.

Zvolené téma obsahuje celkem 50 odpovědí. Do diskuze (11 diskutujících) se naposledy zapojil uživatel  Mobisek28 a poslední změna proběhla 3.10.2019.

Prohlížíte 6 příspěvků - 46 z 51 (celkem z 51)
  • Autor
    Příspěvky
  • #204341

    petrmk
    Účastník
    Poslat vzkaz

    To by se musela před lahvováním provést sterilní filtrace, což je s 15litry nemožné.

    #213346

    Mobisek28
    Účastník
    Poslat vzkaz

    Zdravím, tak po roce opět zkouším domácí víno, loňské mělo úspěch, tak snad se povede i letos.
    Chci se jen zeptat, je potřeba dávat do moštu i Bentonit? Případně k čemu slouží? Dávám jen pyrosiřičitan na síru.
    Díky

    #213384

    CC
    Účastník
    Poslat vzkaz

    Pokud je kvalitní surovina, Bentonit do moštu není potřeba přidávat. Slouží k rychlému odkalení. Smysl má, pokud máte mošt z nahnilých hroznů.. V tom případě rychle odkalit Bentonitem a zakvasit (kvasinkami, zákvasem apod.).

    #213939

    Mobisek28
    Účastník
    Poslat vzkaz

    Zdravím, tak burčák jsem včera večer koštoval a myslím že se letos povedl. Jen mám dotaz má 2 demižony, jeden na víno a druhý (druháka) na burčák.
    Ten na víno mi přijde, že už je skoro po burčáků, ale pořád krásně kvasí. Chci se zeptat, chtěl bych z toho udělat trochu sladší víno? Můžu v domácím prostředí to nějak zastavit to kvašní? Třeba dát do zimy do sklepa a zasířit? Loni to dokvasilo do sucha a také bylo dobré.

    2) ten demižon na burčák, dá se to také nějak zastavit, aby ten burčák vydržel třeba 2-3 dny? Myslím, že dnes už bude poslední den kdy se dá pít, ale 10 litrů nevypiju 😀

    Díky za radu

    #214038

    Filip_91
    Účastník
    Poslat vzkaz

    Nedávno jsem také hledal podobné informace a zejména to, jak vyrobit domácí víno z hroznů nebo i jiného ovoce (holt co jiného na chalupě :D) a narazil jsem na poměrně zajímavý článek, který by se mohl hodit i vám https://www.vinomapa.cz/domaci-vyroba-vina-z-hroznu/.

    #214186

    Mobisek28
    Účastník
    Poslat vzkaz

    Zdravím pokud stočím vykvašené víno z kvasinek do čistého demižonu, kolik mám udržovat síru při čistění?
    A demižon má být uzavřený nebo zase dát kvasnou zátku?

    Díky

Prohlížíte 6 příspěvků - 46 z 51 (celkem z 51)

Pro reakci na toto téma se musíte přihlásit.