Zdravím,
používám tuhle zatavovací hlavu – https://www.vinarskydum.cz/svarovaci-hlava-termokapsli_p4852
Zdravím, kdo máte vysázené nějaké PIWI odrůdy, kolikrát, případně v jaké fázi stříkáte? Nebo nestříkáte vůbec a spoléháte na dobrou odolnost proti nemocem? Já to pro jistotu sem tam tročku stříknu, ale je to paráda, všechny hrozny zdravé, žádný náznak oidia, plísní a to narozdíl od klasických odrůd, kde mám chycený Muller, Burgunda, Sauvignon atd ať už více či méně. Z PIWI odrůd mám Hibernal, Solaris,Cabernet Cortis..díky za názory…
Antiflor znám, používám většinou, když mám roztáhaný demizon, tak aby to vydrzelo par dnu, nez ho stocim..vic si dam pozor na hygienu teho kostyra, dekuji a zkusim zakapnout trochou vinovice..rychle vypit to nejde, neco si clovek rad uchova a par set litru taky clovek nevypije hned 😀
Zdravím, pročítal jsem další příspěvky na dané téma, ale chci se tedy zeptat, jak kdo postupujete…křís se mi tvoří hlavně v červených vínech, loňský rok…to že je potřeba jej vyplavit, tak to beru, ae jak dál postupovat, aby se opětovně netvořil? Byly tu názory, že přidat vínovici…kolik? jednu,dvě kapky z injekční stříkačky? Nebo nějaký jiný způsob aplikace, případně jaké množství? A lze se vytvořit křís také v již nalahvovaných láhvích? Děkuji za názory.
Zdravím, jak bojujete s oidiem? Mám lehce chycený vinohrad, určité odrůdy – Burgunda bílá, Sauvognon a dnes sem to striknul Karathanem…nekde je cely strapec, jinde treba jen maly povlak na zrnku….jak dlouho pote aplikovat znovu Karathane? A davat jej samotny, cisty bez dalsich postriku? Bo stryc treba rika, ze pri padlich postrikat Karathanem a za tri dny znovu…jen nevim esli opet cistym Karathanem nebo ho pridat do klasickeho postriku proti padlim,perenospore – Kumulus + Ridomil+IQ..
Zdravím, chci se poptat čím čiříte, s čím máte nejlepší zkušenosti,výsledky atd. Já používám Tosil+Želatina a víceménně spokojenost. Bentonit jsem nikdy nezkoušel. Máte lepší zkušenost s Bentonitem případně s jinými přípravky(hausenpaste atd..)? A chci se poptat na zkušenosti a srovnání bentonitu do chladného vína ( 6 stupnu) a bentonit do vína, ktere je potreba zahrat na urcitou teplotu. Případně jak je to s účinností čiřících prostředků ohledně odstranění bílkovin ( termolabilni atd..)
Nemá někdo zkusenosti s podobnymi pristoji,ze by s tim slo pripravovat sumive vino?
Zdravím,chci se zeptat,zda někdo vyrábíte doma šumivé víno,případně jakým způsobem? Mám na to 30 let starý přístroj,který funguje na bombičky…ale přijde mi to hodně ztrátové,zdlouhavé,než člověk jednu lahev nasytí postupným otáčením, tak je to cca. 15 minut….chci se tedy zeptat, zda někdo nemáte nějaký modernější způsob,přístroj nebo nějaké zkušenosti s tím….myšleno na malovýrobu,před koncem roku si vyrobit třeba 30 lahví pro rodinu a přátele….díky 🙂
Hmm…vzdyt na lahvicce reaganzu je psano,ze 1 na zkumavce udava 10mg so2 na 1hl….takze proto su z teho zmateny a ruzne sem to prepocitaval…zaroven ale kdyz sem meril cervene vino,tak se mi zacalo barvit az treba pri 10 na zkumavce…a pritom vino pri okostovani bylo unavene,jakoby tomu chybela sira…tak mi cele mereni nedava smysl..🤔😑
Může mi někdo zkušený poradit? Používám při měření SO2 Reaganz…na něm je napsáno, že 1 na zkumavce znamená 10 mg SO2/100l…z toho vyplývá, že když měřím síru v nějakém vínu a naměřím na zkumavce například 7 = 70mg SO2 ve 100 litrech…tudíž v 1litru je to 0,7mg SO2..to znemaná, že když má být optimálně 40mg SO2 na litr,tak bych měl přisířit o 39,3mg na litr? Pořád nad tím dumám a nerad bych přesířil nějaké víno,nemám s těmito technologiemi velké zkušenosti,proto se možná „blbě“ vyptávvám…