MARPEL

Vytvořené odpovědi

Prohlížíte 10 příspěvků - 16 z 24 (celkem z 24)
  • Autor
    Příspěvky
  • odpověď na: Křís a jak se ho zbavit #208777

    MARPEL
    Účastník
    Poslat vzkaz

    Antiflor znám, používám většinou, když mám roztáhaný demizon, tak aby to vydrzelo par dnu, nez ho stocim..vic si dam pozor na hygienu teho kostyra, dekuji a zkusim zakapnout trochou vinovice..rychle vypit to nejde, neco si clovek rad uchova a par set litru taky clovek nevypije hned 😀

    odpověď na: Křís a jak se ho zbavit #208745

    MARPEL
    Účastník
    Poslat vzkaz

    Zdravím, pročítal jsem další příspěvky na dané téma, ale chci se tedy zeptat, jak kdo postupujete…křís se mi tvoří hlavně v červených vínech, loňský rok…to že je potřeba jej vyplavit, tak to beru, ae jak dál postupovat, aby se opětovně netvořil? Byly tu názory, že přidat vínovici…kolik? jednu,dvě kapky z injekční stříkačky? Nebo nějaký jiný způsob aplikace, případně jaké množství? A lze se vytvořit křís také v již nalahvovaných láhvích? Děkuji za názory.

    odpověď na: Karathane new #208463

    MARPEL
    Účastník
    Poslat vzkaz

    Zdravím, jak bojujete s oidiem? Mám lehce chycený vinohrad, určité odrůdy – Burgunda bílá, Sauvognon a dnes sem to striknul Karathanem…nekde je cely strapec, jinde treba jen maly povlak na zrnku….jak dlouho pote aplikovat znovu Karathane? A davat jej samotny, cisty bez dalsich postriku? Bo stryc treba rika, ze pri padlich postrikat Karathanem a za tri dny znovu…jen nevim esli opet cistym Karathanem nebo ho pridat do klasickeho postriku proti padlim,perenospore – Kumulus + Ridomil+IQ..

    odpověď na: Čiřidla #204633

    MARPEL
    Účastník
    Poslat vzkaz

    Zdravím, chci se poptat čím čiříte, s čím máte nejlepší zkušenosti,výsledky atd. Já používám Tosil+Želatina a víceménně spokojenost. Bentonit jsem nikdy nezkoušel. Máte lepší zkušenost s Bentonitem případně s jinými přípravky(hausenpaste atd..)? A chci se poptat na zkušenosti a srovnání bentonitu do chladného vína ( 6 stupnu) a bentonit do vína, ktere je potreba zahrat na urcitou teplotu. Případně jak je to s účinností čiřících prostředků ohledně odstranění bílkovin ( termolabilni atd..)

    odpověď na: Výroba šumivého vína #204090

    MARPEL
    Účastník
    Poslat vzkaz

    Nemá někdo zkusenosti s podobnymi pristoji,ze by s tim slo pripravovat sumive vino?

    https://www.tescoma.cz/vyrobnik-sycenych-napoju-mydrink

    odpověď na: Výroba šumivého vína #203961

    MARPEL
    Účastník
    Poslat vzkaz

    Zdravím,chci se zeptat,zda někdo vyrábíte doma šumivé víno,případně jakým způsobem? Mám na to 30 let starý přístroj,který funguje na bombičky…ale přijde mi to hodně ztrátové,zdlouhavé,než člověk jednu lahev nasytí postupným otáčením, tak je to cca. 15 minut….chci se tedy zeptat, zda někdo nemáte nějaký modernější způsob,přístroj nebo nějaké zkušenosti s tím….myšleno na malovýrobu,před koncem roku si vyrobit třeba 30 lahví pro rodinu a přátele….díky 🙂

    odpověď na: Měření volné síry #191838

    MARPEL
    Účastník
    Poslat vzkaz

    Hmm…vzdyt na lahvicce reaganzu je psano,ze 1 na zkumavce udava 10mg so2 na 1hl….takze proto su z teho zmateny a ruzne sem to prepocitaval…zaroven ale kdyz sem meril cervene vino,tak se mi zacalo barvit az treba pri 10 na zkumavce…a pritom vino pri okostovani bylo unavene,jakoby tomu chybela sira…tak mi cele mereni nedava smysl..🤔😑

    odpověď na: Měření volné síry #191804

    MARPEL
    Účastník
    Poslat vzkaz

    Může mi někdo zkušený poradit? Používám při měření SO2 Reaganz…na něm je napsáno, že 1 na zkumavce znamená 10 mg SO2/100l…z toho vyplývá, že když měřím síru v nějakém vínu a naměřím na zkumavce například 7 = 70mg SO2 ve 100 litrech…tudíž v 1litru je to 0,7mg SO2..to znemaná, že když má být optimálně 40mg SO2 na litr,tak bych měl přisířit o 39,3mg na litr? Pořád nad tím dumám a nerad bych přesířil nějaké víno,nemám s těmito technologiemi velké zkušenosti,proto se možná „blbě“ vyptávvám…

    odpověď na: Sorban draselný #191785

    MARPEL
    Účastník
    Poslat vzkaz

    Sorban pouzivam ke stabilizaci pri lahvovani,zadnou pachut necitim,myslim si ze ma vino nema zadny vliv…

    odpověď na: Měření volné síry #190038

    MARPEL
    Účastník
    Poslat vzkaz

    Zdravím, jen malý dotaz..při použití SO2 Reaganz, musí zfialovět celé víno ve zkumavce nebo stačí jen vidět danou reakci, že při aplikaci Reagenzu víno se lehce zbarví,ale následně má svoji obvyklou barvu.? Není mi to jasné,pokouším se zjistit síru v demizonech a tak abych neudělal nějakou chybu. Díky.

Prohlížíte 10 příspěvků - 16 z 24 (celkem z 24)