Vytvořené odpovědi

Prohlížíte 2 příspěvky - 1 ze 2 (celkem z 2)
  • Autor
    Příspěvky
  • odpověď na: filtrace přes křemelinu #171099

    cenyt
    Účastník
    Poslat vzkaz

    Ano je to tak,doleva se ciste vino. Pokud mozno nejlepe do sredu kuzele, jinak je nebezpeci ze oplachnete nanesenou filtračni vrstvu! Podobne je to s dolevanim!
    Množství zalezi na zakaleni vina,nekdy byl problem udelat 50 litru a jindy prošla 100vka a jeste by neco šlo.
    Ps:pokud do pytle nalejete kal nebo kvasnice,pomalu vam to prokape a zustane jen sušina. To jde i bez křemeliny.

    odpověď na: filtrace přes křemelinu #171046

    cenyt
    Účastník
    Poslat vzkaz

    Dobry den.
    150 litru je sice dost ale neni zadny duvod proc by to neslo. Pokud to mate pro vlastni spotrebu naprosto v pohode. Taky jsme to spoustu let pouzivali.
    Idealni je mit nejakou ruku na pomoc,protoze je to trosku slozite.
    Mi jsme to delali takto:na trojhacku poveseny pytel s kovovou obruci,(predem namoceny)vrchol kuzele protahnete vnitrkem nahoru asi do 3/4 vino s primichanou kremelinou(primerene)ve kbeliku (dobre je mit jeste jeden v zaloze s vinem bez kř.) jedna osoba leje do vaku a druha pozvolnym spoustenim sredni casti nanese kř. Na steny vaku potom je nutne co nejdriv dolevat do plna ( na to ta druha nadoba)a potom stale doplnovat. Pod tim vsim jsme pouzivali 2klasicke bedny. Po naplaveni jen kontrolujeme cistotu.
    ,,Jednoduche“
    Čistota je srovnatelna.
    Bohuzel je vino nekolik dni rozhozene, a je potreba ho zasiřit. Vetsinou do 3-4 dni bylo v pohode.

    Skuste zapatrat u malovinaru treba vam to nekdo predvede.

    Hodne zdaru.

Prohlížíte 2 příspěvky - 1 ze 2 (celkem z 2)