zpracování kalů

Úvodní stránka Fóra Vinařská sekce zpracování kalů

Zvolené téma obsahuje celkem 2 odpovědi. Do diskuze (3 diskutující) se naposledy zapojil uživatel  jrmnfrd a poslední změna proběhla 26.8.2018.

Prohlížíte 3 příspěvky - 1 ze 3 (celkem z 3)
  • Autor
    Příspěvky
  • #196837 odpověď

    Zdravím,

    mám k dispozici pneumatický lis a odstopkovač s čerpadlem, nechám rmut asi 12h naležet.
    Jak byste mi poradili zpracovat kaly po lisování? Buničina, filtr…? díky

    #196838 odpověď

    roman123
    Účastník
    Poslat vzkaz

    Já do kalů zamíchám buničinu, míchadlem na vrtačce. Až je konzistence kašovitá, pomalu to liju do hydrolisu. První kýbl vrátím do lisu a potom už teče čistá šťáva. Chce to lisovat opravdu pomalu. Výsledkem je asi 95 % návratnost moštu. Buničinu pak na kompost.

    #196867 odpověď

    jrmnfrd
    Účastník
    Poslat vzkaz

    lisovací pytel do pneumatickeho lisu

Prohlížíte 3 příspěvky - 1 ze 3 (celkem z 3)
Odpověď na: zpracování kalů
Osobní informace: