Výroba sektu tradiční metodou

Úvodní stránka Fóra Vinařská sekce Výroba sektu tradiční metodou

Zvolené téma obsahuje celkem 4 odpovědi. Do diskuze (1 diskutujícího) se naposledy zapojil uživatel  pája a poslední změna proběhla 12.8.2014.

Prohlížíte 5 příspěvků - 1 z 5 (celkem z 5)
  • Autor
    Příspěvky
  • #152096 odpověď

    Sebastian
    Účastník
    Poslat vzkaz

    Dobrý den,

    rád bych vyzkoušel výrobu šumivého vína tradiční metodou sekundární fermentace v láhvi. Avšak mě nenapadá žádný způsob, jak po setřesení sedliny do hrdla toto hrdlo zmrazit, abych mohl sedliny z hrdla „odstřelit“. Budu velice rád, pokud mi poradíte nějaké tipy a triky.

    Děkuji 🙂

    #152097 odpověď

    Bosch077

    Ja co jsem dostal takovyto šampus.. Tak ostatou sedlinu useknu i z kouskem flašky. To je tak natlakovane že stači nečim lehce klepnout. A to odletí i se sedlinou.a to je pořadné sklo. Obyč šampuska by asi ten tlak nevydržela. Žadné mrazení,jen .hrdlem dolu opatrně a pak rychle otocit at něco zustane.A osobně mě to moc nechutná,žadné ženy stím neoslníte.Je to suché tvrdé šumivé. Už mi zbyva jedna flaška. A nemam ani chuť na to. A jestli na zkošku jen par lahví tak bych to nemrazil jen takle useknul.

    #152098 odpověď

    dsvlobodice

    toho chcete vyrábět ? já používal korunkový uzávěr, přes zimu jsem to vyhodil na mráz a až to bylo dost podchlazené tak to odstřelil. Celkem piplačka za ty ceny, živit bych se tím nechtěl tady to nikdo neocení.

    #152103 odpověď

    MOLL

    Se používala solanka – sůl při rozpouštění dokáže vychladit roztok až na -18 °C

    #152174 odpověď

    pája

    Zabývám se výrobou sektu kvašením v lahvích od roku 2010 a musím se zasmát,jakým způsobem jste provedl odstřelení.Co když nepřijde mráz?Já osobně

    ponořím hrdlo láhve do solanky a pak odstřelím.Nicméně výroba sektu kvašeného v lahvích je složitý a ne zrovna levý způsob.

Prohlížíte 5 příspěvků - 1 z 5 (celkem z 5)
Odpověď na: Výroba sektu tradiční metodou
Osobní informace: