SUDY – průzkum a názory vinařů

Úvodní stránka Fóra Vinařská sekce SUDY – průzkum a názory vinařů

Zvolené téma obsahuje celkem 12 odpovědí. Do diskuze (2 diskutující) se naposledy zapojil uživatel  Stefan Bittmann a poslední změna proběhla 14.3.2014.

Prohlížíte 13 příspěvků - 1 z 13 (celkem z 13)
  • Autor
    Příspěvky
  • #151639 odpověď

    Laďka

    Zdravím všechny vinaře

    děláme průzkum trhu na nové sudy.

    Jaké velikosti a druh dřeva,a jaké víno preferují naši vinaři. Jaká velikost by podle vašich zkušeností byla nejvíc žádána.

    Prosím o vaše zkušenosti a doporučení.

    Děkuji

    #151640 odpověď

    dall

    a ze by sme ti zrovna zpracovali strategii firmy a marketingovy plan by si nechtela?

    #151641 odpověď

    stefano

    dall nebo nedall, tobě ho určitě nedall, myslím ten nejvyšší když naděloval rozum…

    a k tématu – já mám ve sklepě sudy 6×50

    5×100, 2×150 na bílé víno, 2×150 vypálené M+, 2×100 vypálené M, 1×225 Barik M+ vše francouzský dub

    určitě hodně malých vinařů kteří nedají dopustit na dřevěné sudy, používá moravské sudy (dub, akát) kolem 60-80 a 120-150 lit.

    Sudy z francouzského dubu se ale nedají porovnat s českým dubem, to určitě potvrdí vinaři který mají tu možnost srovnávat jejich kvalitu.

    #151642 odpověď

    dall

    no ty musis byt ohromny internetovy hrdina… ty urazky si moc rad poslechnu osobne, dekuji

    #151643 odpověď

    dsvlobodice

    no mám několik dubových i akátových 2x 20 4x 50L, 2x 100L 4x 180L, ale opravdu se mi zdá nejlepší francouzké duby 3x 225L barrique M++ to mám ale jen na červené. Zkušenost z FR. dubem na bílé nemám.

    #151644 odpověď

    stefano

    barikové sudy 225 lit (francouzský dub) jsem koupil nedávno v BV 3 ks, tak 2 už testuji a vypadá to velice dobře. 3 ks teď čistím a zkusím ho na bílé. Dal jsem na doporučení vinařů který už s tím mají zkušenosti.

    #151645 odpověď

    Laďka

    „DALLE“ Ne určitě nechtěla !!! Děkuji za tvoji … nabídku.

    Tady na wine.cz je volná diskuze na všechny témata ohledně vína, byla bych ráda o názory normálních vinařů.

    Byla jsem nedávno na přednáškách ve Valticích, nebo v Bratislavě a Nitře. Jednoznačně v kvalitě převládají sudy z francouzského dubu. Doporučují ho i na bílé víno, ne jenom na červené.

    #151646 odpověď

    čejč

    Dobrý den, zdravím všechny. Něco pro odlehčení. Když jsem před léty dal podobnou otázku zkušenému bednáři a vinaři. Odpověděl“ víno dělá bečka, bečku dělá, řekl svoje jméno“ Souhlasím částečně.

    Přeji hezký den a hodně úspěchů ve vinohradě i ve sklepě.

    #151647 odpověď

    čejč

    Dobrý den, zdravím všechny. Něco pro odlehčení. Když jsem před léty dal podobnou otázku zkušenému bednáři a vinaři. Odpověděl“ víno dělá bečka, bečku dělá, řekl svoje jméno“ Souhlasím částečně.

    Přeji hezký den a hodně úspěchů ve vinohradě i ve sklepě.

    #151648 odpověď

    Dobrý den, velikost sudu hodně závisí na potřebách jednotlivých vinařů. Samozřejmě menší sud má vetší plochu vztaženou na litr, tím pádem větší vliv na víno, např vyšší projev vypálení u barique sudů proti vypáleným velkým sudům. Moje zkušenosti i rady starších vinařů co se týče barique je lepší koupit franouské sudy, resp. sudy francouských výrobců, levné sudy jsou mnohem horší. Můj názor je, lépe koupit použitý francouzký, než nový např. český. Větší sudy „ležácké“ 100% je samozřejmě francie, stockinger, ale myslím, že moravské bednáře bych taky nezatracoval , např. Bařina z Čejkovic má dobré reference, nebo pan Karel Čížek dováží sudy, myslím z Maďarska, ale také vysokou kvalitu. Myslím, že výborné červené víno bez sudu nelze vyrobit a pro plná bílá vína bych se taky přikláněl. František Trojan PS: názor pana „Dall“ je zcela zvrácený, myslím, že vinaři by měli spolu komunikovat a zkušenosti a názory si předávat.

    #151651 odpověď

    KOREK

    Jednoznačně francouzský dub je o 100% větší kvalita jako český. Naši bednáři dokážou vyrobit dobrý sud ale ze špatného dřeva.

    Sudy z fr.dubu jsou nejlépe hodnocené na celém světě o tom není pochyb, bohužel je cena vyšší ale to není ani tak vysokou cenou kvalitního sudu jako velkými maržemi prodejců.

    Mne se v poslední době dostal ceník sudů z fr. dubu od chlapa z BV co vozí sudy za velice příznivé ceny.

    Já osobně mám taky v použitých barikových sudech MP

    3×225 lit. a super, velká spokojenost.

    #151654 odpověď

    Kodak

    Na červené jedině sud. Použité barikové sudy Mercier 225 l mám několik let. Můžu tedy na základě vlastní zkušenosti říct, že se velmi výrazně a pozitivně podílejí na finalním produktu. Používáme léta i akátové a dubové sudy naše (např. loni jsem vyřadil dubový sud z roku 1928 po stařečkovi). Tyto sudy se s těmi francouskými nedají srovnat. Možná to dnešní bednáři umí líp, ale to nevím. Poslední naše akátky jsme pořizovaly před cca 25 lety. Jediný problém u použitých sůdů jsou Bretanomyces, které se v jednou sudu objevily. Mě osobně mírné živočišné toný ve víně nevadí, ale nejsme tu na ně zvyklí. Bretanomyces se už rešily v jiné diskuzi.

    #151667 odpověď

    Udělám si v tomto tématu reklamu, doufám že se někdo nebude pohoršovat…

    Dovážím sudy z Francouzského dubu na objednávku pro vinaře 50-1000 lit za velice přijatelné ceny přímo od výrobce z Portugalska (roční výroba 12-15000 ks)

    s vypálením L,M,M+,H nebo bez vypálení.

    Dále prodávám použité BARRIQUE SUDY z francouzského dubu dovoz Francie – Bordeaux, Španělsko – Rioja

    různé francouzské bednářství 3-5 let staré 3x použité. Sudy jsou vypláchnuté a zasířené ve velice dobrém stavu za 5 let působnosti na našem trhu ani jediná reklamace. Dále vyrábím ze sudů velice pěkné dekorace http://WWW.BARRIQUEART.CZ informace na tel: 775290863 Štefan Bittmann. Břeclav.

    AŤ SE VÍNU DOBŘE DAŘÍ.

Prohlížíte 13 příspěvků - 1 z 13 (celkem z 13)
Odpověď na: SUDY – průzkum a názory vinařů
Osobní informace: